Peste 4.000 de fermieri gorjeni au depus deja cererea unică de plată

552

La o lună de zile de la demararea campaniei de primire a cererilor unice de plată pe suprafaţă pentru 2016, fermierii gorjeni au fost receptivi, au respectat programările şi s-au prezentat pentru a depune cererile. Potrivit conducerii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj, peste 4.000 de fermieri au depus deja cererea unică de plată.

Fermierii gorjeni au la dispoziţie o perioadă destul de lungă pentru depunerea cererilor unice de plată ale campaniei 2016, angajaţii APIA Gorj luând în calcul şi posibilitatea prelungirii programului de lucru ori a venirii la serviciu şi în week-end pentru prelucrarea tuturor solicitărilor venite din teritoriu. „Campania de primire a cererilor unice de plată se va derula în perioada 1 martie – 16 mai 2016 fără penalităţi, respectiv 17 mai – 10 iunie cu penalizări de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. În judeţul Gorj, sunt programaţi şi aşteptaţi să depună cererea unică de plată aferentă campaniei 2016 peste 23.400 fermieri. Până în prezent, s-au depus 4.009 cereri pentru o suprafaţă de 10.580 hectare”, a declarat directorul executiv al APIA Gorj, Constantin Negrea.
Solicitările ajunse la APIA Gorj după data de 10 iunie nu mai sunt admise la calcul, iar agricultorului nu i se va acorda niciun fel de plată sau sprijin. Suprafaţa eligibilă a exploataţiei trebuie să fie de minimum 1 ha, iar suprafaţa parcelei agricole de minim 0,3 ha, cu excepţia celor de culturi permanente (viţă de vie şi pomi fructiferi), care au dimensiunea minimă de 0,10 ha. În cazul fermierilor care primesc sprijin cuplat pentru culturile de legume cultivate în sere şi solare, plăţile se acordă cu condiţia ca suprafaţa eligibilă a exploataţiei pentru care sunt solicitate sau trebuie acordate plăţi unui fermier să fie de minimum 0,3 ha.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here