Peste 3.000 de prezentări la centrele de permanenţă gorjene

539

Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj, pe parcursul lunii aprilie,  în cele 17 centre de permanenţă din judeţul nostru au beneficiat de  îngrijiri medicale peste trei mii de persoane, 717 dintre acestea prezentându-se la cele trei centre de permanenţă care funcţionează pe raza municipiului Târgu-Jiu.

Numărul centrelor de permanenţă din Gorj a crescut, începând cu luna martie. Concomitent a crescut şi numărul prezentărilor la aceste centre. Astfel, în luna aprilie, nu mai puţin de 3.059 de persoane au apelat la serviciile acestor centre. „În luna aprilie, s-a asigurat continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă în cadrul celor 17 centre de permanenţă care funcţionează pe raza judeţului nostru unui număr de 3.059 de persoane. Situaţia prezentărilor pe centre se prezintă astfel: Samarineşti – 127, Cătunele – 98, Mătăsari – 202, Peştişani – 182, Logreşti – 160, Turburea – 180, Prigoria – 127, Târgu-Jiu – trei centre – 717 pacienţi, Tismana – 254, Crasna – 118, Tetila – 128, Bâlteni – 264,  Târgu-Cărbuneşti – 170, Ţicleni – 191 şi Câlnic – 141”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Asistenţă medicală, pe timp de noapte  şi în week-end
În localităţile unde sunt centre de permanenţă este asigurată asistenţa medicală de către medicii de familie gorjeni începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15:00-08:00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se efectuează în intervalul 08:00-08:00 a doua zi.
Cuantumul sumelor primite de către cadrele medicale pentru activitatea desfăşurată în cadrul centrelor de permanenţă se face în funcţie de numărul orelor lucrate.
Spre exemplu, pentru medici, contravaloarea unei ore lucrate este de 12,8 lei, iar pentru asistente este de 8 lei. În plus, medicul coordonator mai primeşte 15% pentru activitatea de coordonare, iar dacă centrul de permanenţă este organizat în cadrul unui cabinet medical privat medicul respectiv care deţine cabinetul, primeşte încă 6,4 lei pe oră pentru acoperirea cheltuielilor administrative.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here