Peste 250 de bebeluşi beneficiază de lapte praf gratuit

467

În această lună, nu mai puţin de 253 de bebeluşi din judeţul nostru vor beneficia de lapte praf gratuit. Cele mai multe solicitări provin din Târgu-Cărbuneşti, Târgu-Jiu şi Motru, distribuţia va demara începând cu data de 23 septembrie.

Pentru luna septembrie, la nivelul judeţului nostru, există peste două sute cincizeci de solicitări pentru lapte praf gratuit. Direcţia de Sănătate Publică dispune de suficiente doze, distribuţia demarată începând cu data de 23 septembrie. „Numărul beneficiarilor de lapte praf gratuit este 253 în această lună. Cele mai multe solicitări vin de la Târgu-Cărbuneşti – 70, Târgu-Jiu – 44, Motru – 30, Văgiuleşti – 17. Distribuţia o vom începe din 23 septembrie”, a explicat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Criterii pentru distribuirea laptelui praf
Potrivit legislaţiei în vigoare, laptele praf este distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copii instituţionalizaţi sau daţi în plasament.
Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, pe reţetă, de către medicul de familie. Fiecare bebeluş primeşte câte opt cutii pe lună.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here