Peste 25.000 de petarde şi artificii, confiscate

349

Peste 25.000 de petarde şi artificii au fost confiscate în timpul unei acţiuni efectuată pe raza municipiului Târgu-Jiu, care a vizat combaterea actelor ilegale de comerţ cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. Deţinătorul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectare a regimului materiilor explozive.

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Gorj au continuat şi vineri, 23 decembrie, acţiunile pentru combaterea comerţului ilegal cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. Astfel, în jurul orelor 12:30, în timp ce acţionau în colaborare cu jandarmi ai I.J.J. Gorj, oamenii legii au identificat în zona Piaţa 9 Mai din municipiul Târgu-Jiu, un bărbat în vârstă de 34 de ani, din localitate, care deţinea, fără drept, mii de obiecte pirotehnice din clasa a II-a. Suspectul a fost condus la sediul I.P.J. Gorj pentru continuarea cercetărilor. Cu această ocazie s-a constatat că acesta deţinea 23.900 petarde şi 1.107 artificii, articole pirotehnice ce fac parte din clasa a II-a. Obiectele pirotehnice au fost confiscate, iar pe numele suspectului a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectare a regimului materiilor explozive, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37 alin. 3 din Legea nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive. Poliţiştii continuă cercetările în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare a suspectului.

Campania „Foc de artificii” continuă

Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu Direcţia de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R., au declanşat, la data de 1 noiembrie a.c., acţiunea naţională “Foc de artificii”, pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă 2011-2012, acţiune ce se va finaliza la data de 9 ianuarie 2012. La acţiune participă şi specialişti din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Inspectoratele Teritoriale de Muncă. Scopul acţiunii naţionale este acela al creşterii siguranţei cetăţeanului prin activităţi de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here