Peste 2.800 de gorjeni sunt dependenţi de insulină

653

Potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, pe parcursul trimestrului II al acestui an au fost diagnosticate cu diabet zaharat 353 de persoane din judeţul nostru; 71 dintre acestea sunt dependente de insulină. În total, la nivelul judeţului nostru sunt rămaşi în evidenţe 2.820 insulino-dependenţi.

La ora actuală, la nivelul judeţului nostru sunt prinşi în evidenţele medicilor nu mai puţin de 13.509 diabetici. Dintre cei peste treisprezece mii de gorjeni diagnosticaţi cu diabet, 2.820 sunt dependenţi de insulină. „Avem 2.820 insulino-dependenţi, 7.523 non insulino dependenţi şi 3.166 alte forme de diabet. Din totalul de 13.509 de persoane diagnosticate cu diabet, 8.084 provin din mediul urban”, precizează Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Recomandările specialiştilor
Specialiştii spun că pentru a reduce numărul îmbolnăvirilor, cetăţenii ar trebui să elimine din viaţa lor factorii de risc: fumatul, consumul dăunător de alcool, sedentarismul, alimentaţia nesănătoasă, obezitatea, stresul.
Trebuie precizat că evitarea factorilor de risc în relaţie cu diabetul – fumatul, consum excesiv de alcool, sedentarismul, alimentaţia nesănătoasă, obezitatea şi stresul – adică adoptarea unui stil de viaţă sănătos reprezintă o direcţie prioritară de acţiune pentru politica Ministerului Sănătăţii în scopul prevenirii bolilor netransmisibile.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here