Peste 17 tone de cărbune fără acte, confiscate de poliţişti

473

În cursul zilei de 3 august, poliţiştii gorjeni au indisponibilizat în vederea confiscării peste 17 tone de cărbune fără documente de provenienţă, descoperite în autoutilitarele conduse de doi rovinăreni. Aceştia au fost sancţionaţi  contravenţional  cu câte o amendă în valoare de 1.000 de lei.

Poliţiştii gorjeni au continuat şi în acest weekend acţiunile pentru combaterea transporturilor ilicite de mărfuri, în mod special a transporturilor de cărbune şi material lemnos, precum şi a ilegalităţilor ce se comit în domeniul achiziţiei de deşeuri feroase şi neferoase.
Cu acest prilej, oamenii legii au identificat în trafic doi rovinăreni care transportau peste 17 tone de cărbune, pentru care nu aveau documente legale de provenienţă. „Duminică, 3 august a.c., a fost identificat G.V., de 32 ani, din oraşul Rovinari, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 11.160 kg cărbune lignit, pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă. În aceeaşi împrejurare a fost identificat S.C., de 30 ani, din Rovinari, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 6.000 kg cărbune lignit, fără a poseda acte de provenienţă pentru întreaga cantitate de cărbune”, a precizat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Poliţiştii i-au sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de câte 1.000 lei pe fiecare dintre cei doi conducători auto, conform prevederilor Legii nr. 12/1990, întreaga cantitate de cărbune fiind indisponibilizată în vederea confiscării.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here