Peste 1400 de gorjeni, diagnosticaţi cu viroză şi pneumonie

341

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a finalizat centralizarea cazurilor de viroze și pneumonii din ultima săptămână. Astfel, nu mai puțin de 1.428 de persoane au ajuns la medic prezentând simptome de boală și au primit diagnostice de viroză și pneumonie.

Potrivit reprezentanţilor DSP Gorj, numărul persoanelor diagnosticate cu viroză şi pneumonie a ajuns la 1428. „La ultima raportare, avem un total de 856 de cazuri de viroze cu 20 internări. De asemenea, avem 474 de cazuri de pneumonie cu 78 de internări”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire sunt în rândul copiilor şi a persoanelor vârstnice.

Sfaturile specialiştilor pentru evitarea îmbolnăvirilor
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here