Peste 11.000 de lei, strânși de artiștii gorjeni pentru Brâncuși

537

Filiala Târgu-Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România a donat suma de 11.000 de lei în contul deschis de Ministerul Culturii în vederea strângerii de fonduri pentru achiziționarea lucrării ”Cumințenia Pământului”.

Întreaga sumă a fost strânsă prin vânzarea lucrărilor reunite în expoziția ”Împreună pentru Cumințenia Pământului”, lucrări donate de membrii Filialei Târgu-Jiu a UAP din România tocmai în acest scop. Banii au fost depuși, miercuri, în contul deschis de Ministerul Culturii.
cumintenie4”Expoziția de pictură, sculptură și grafică „Împreună pentru Cumințenia Pământului” realizată de artiștii plastici gorjeni, membri ai Filialei Târgu-Jiu24 a UAP din România, pentru atragerea de fonduri necesare subscripției publice demarate de Guvernul României, privind achiziționarea lucrării „Cumințenia Pământului” de Constantin Brâncuși, s-a bucurat de un real succes în rândul iubitorilor de artă și a celor care au înțeles demersul nostru.

IMG_4229S-a obținut în urma vânzării lucrărilor de artă suma de 11 050 de lei, care a fost depusă miercuri, 22 iunie 2016, în contul indicat de Ministerul Culturii, prin Banca Transilvania, RON – RO48BTRLRONCRT0345325001. Mulțumim pe această cale tuturor persoanelor fizice și juridice, conducerii ARTEGO SA, Asociației Rotary Târgu Jiu, conducerii Primăriei Târgu Jiu, conducerii CJG și a Spitalului Județean de Urgență Tg Jiu, pentru contribuția deosebită la reușita acestui eveniment desfășurat pentru o cauză nobilă”, au transmis reprezentanții Filialei Târgu-Jiu a UAP România.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here