Peste 100 de intervenții, în șapte zile

519

Săptămâna trecută, pompierii gorjeni au avut peste 100 de intervenții, în majoritatea cazurilor fiind vorba de solicitări de acordare a primului ajutor medical.

În perioada 21 – 28 martie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a derulat 115 intervenţii. Salvatorii au fost solicitaţi la șapte misiuni de stingere a incendiilor, 60 de cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 46 de acţiuni pentru protecţia comunităţii și două misiune de asigurare/ supraveghere. De asemenea, în cele şapte zile, 60 de persoane (56 de adulţi şi 4 copii) au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical.
Asigurarea climatului de siguranţă la nivelul comunităţii şi crearea culturii de securitate rămân principalele obiective ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţilor subordonate şi reprezintă elementele fundamentale ce susţin activităţile derulate în sprijinul şi pentru cetăţean, 42 de acţiuni de recunoaştere şi educare preventivă la şcoli şi obiective de cult fiind desfăşurate în perioada menţionată.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here