Peste 1.300 de târgujieni vor primi ajutoare alimentare

366
pachete primarieReprezentanţii Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu vor împărţi, până în ajunul Sărbătorilor de Paşti, peste 1.300 de pachete cu alimente pentru categoriile defavorizate de cetăţeni din municipiu. Acestea vin ca ajutoare din partea municipalităţii pentru ca şi persoanele fără dare de mână din oraş să simtă venirea Paştelui.

Municipalitatea a dorit să păstreze tradiţia, iniţiată în urmă cu câţiva ani, şi a stabilit să împartă, şi de această dată, mai multe pachete cu alimente tradiţionale necesare unei mese de Paşti, oamenilor din Târgu-Jiu înscrişi pe listele DPPS, celor care iau masa la cantina socială, precum şi familiilor cu mulţi copii. „Fiecare pachet va avea o valoare de aproximativ treizeci de lei şi va conţine cârnaţi, coastă afumată, salam. Suntem în discuţii cu sponsorii pentru a obţine şi cozonaci”, a declarat Teodora Ciobanu, director coordonator al DPPS Târgu-Jiu.
Pachete mai mici
Chiar dacă de pe masa de Paşte sunt nelipsite ouăle încondeiate, reprezentanţii Primăriei nu vor putea pune în pachete şi aceste alimente din trei motive: lipsa banilor, fragilitatea şi calitatea acestora. Ciobanu recunoaşte că pachetul din acest an este unul mai slab şi asta datorită crizei financiare care nu permite unităţii să cheltuiască mai mult cu cetăţenii defavorizaţi ai municipiului. „Chiar dacă e puţin, e ceva. Nu vrem să-i dezamăgim pe cei care an de an ne aşteaptă să le ducem alimente”, a mai spus directoarea.
Românii, mai săraci decât romii
Chiar dacă de vineri, DPPS Târgu-Jiu a sistat primirea cererilor pentru acordarea de pachete alimentare, persoanele în vârstă, cu probleme de sănătate încă apar în secretariatul Direcţiei. „Am primit cereri pentru peste nouă sute de pachete. Chiar dacă de vineri am spus că nu mai primim nu avem cum pentru că sunt oameni amărâţi pe care nu îi putem refuza. Vom încerca să putem pregăti pachete pentru toţi solicitanţii”, a adăugat Teodora Ciobanu. Faţă de anii trecuţi, la sediul DPPS Târgu-Jiu s-au depus mai multe cereri, majoritatea solicitanţilor fiind români şi nu cetăţeni de etnie romă, aşa cum se aşteptau reprezentanţii municipalităţii.
Pensionarii, sărbătoriţi de Florii
Pensionarii târgujieni înscrişi la Cluburile vârstei a III-a din oraş vor sărbători alături de personalul DPPS Târgu-Jiu Sărbătoarea Floriilor cu două zile în avans, adică pe 26 martie. Astfel, de la orele 11, doamnele vârstnice vor primi câte o floare, precum şi prăjituri de post. De altfel, pe 1 aprilie, în ziua Joii Mari, se vor împărţi cănuţe, flori, suc, covrigi împletiţi, lumânări, în amintirea celor care nu mai sunt printre noi.
Persoanele asistate, beneficiare de ajutor social şi alte categorii defavorizate vor primi pachetele cu alimente marţi, 30 aprilie, de la orele 10. A doua zi, cei care beneficiază de Cantina de Ajutor Social, se vor întâlni la sediul Direcţiei de la orele 10 pentru a-şi lua pachetele aferente. Tot în ziua Joii Mari, 25 de familii defavorizate din municipiul Târgu-Jiu vor fi vizitate de reprezentanţii Primăriei şi li se vor oferi plase cu alimente necesare mesei tradiţionale de Paşte. În ziua următoare, asistaţii de la Casa Iris vor primi mâncare gătită, pentru ca Sărbătoarea Pascală să nu treacă fără ca şi aceştia să se bucure de câteva alimente.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here