Peste 1.000 de gorjeni vor să devină polițiști, jandarmi și pompieri

472

Înscrierile pentru sesiunea de admitere în şcolile de agenţi şi subofiţeri, organizată de Ministerul Afacerilor Interne, în premieră, în luna ianuarie 2018, s-au încheiat. Peste o mie de tineri s-au prezentat la sediile IPJ, IJJ și ISU Gorj, pentru a-și depune dosarele. Cei mai mulți vor să devină polițiști. 840 de persoane au mers la Poliție, 189 la Jandarmerie și 68 de bărbați s-au oprit la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj.
”Deficitul de personal, existent în prezent la nivelul MAI, a făcut ca principala măsură să fie creșterea cifrei de școlarizare în instituțiile de învățământ postliceal. În acest context, în perioada 13-21 ianuarie 2018 va avea loc un examen de admitere”, a declarat Decebal Drăghiea, șeful IPJ Gorj, care a mai precizat că deficitul de personal la nivelul instituției este de aproximativ 20 la sută, gradul de ocupare fiind de 88% pentru agenți și 78% pentru ofițeri.
”În cadrul acestei sesiuni de admitere, organizată de către Ministerul de Interne, în luna ianuarie 2018, pentru Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Pavel Zăgănescu, Boldești, au fost repartizate un număr de 300 de locuri, dintre care 250 pentru subofițeri de pompieri și Protecție Civilă și 25 de locuri pentru maiștrii militari, exclusiv pentru bărbați. Cei interesați pentru a urma o carieră în această frumoasă meserie, dar extrem de dificilă, de salvator profesionist, trebuie să știe că a fi pompier militar nu reprezintă un simplu loc de muncă. Este locul în care pregătirile profesionale și fizice se fructifică în cea mai nobilă misiune, aceea de a salva vieți și bunuri”, a declarat, la rândul său, Augustin Malacu, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat și câteva modificări pentru concursul de admitere, care va avea loc în ianuarie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here