Peste 1.000 de gorjeni, la concursul de admitere organizat de MAI pentru şcolile de agenţi şi subofiţeri

529

Sesiunea din ianuarie a concursului de admitere organizat de Ministerul Afacerilor Interne pentru şcolile de agenţi şi subofiţeri a început, ieri, urmând să se desfășoare până pe 20, când va avea loc proba scrisă. Din Gorj s-au înscris peste o mie de tineri. 840 dintre ei vor să devină polițiști, 189 au optat pentru Jandarmerie și 68 de bărbați și-au depus dosarul la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj. La nivel național sunt puse la dispoziţia candidaţilor peste 2.800 de locuri pentru agenţi de poliţie, subofiţeri jandarmi, subofiţeri pompieri şi poliţişti de frontieră. Probele de concurs constau într-un test scris, traseu practic aplicativ, test psihologic şi evaluare medicală. ”În luna ianuarie 2018 se desfășoară concursul de admitere la Școlile de Poliție Câmpina și Cluj-Napoca. Calendarul de admitere a fost devansat. Activitățile au început pe 10 ianuarie și durează până la data de 20 ianuarie, ziua examenului scris. În luna ianuarie a acestui an, Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr Câmpina și Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj-Napoca vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție de elevi. Durata studiilor de această dată este de un an.
Activitățile în vederea înscrierii, respectiv eliberării legitimației de concurs, se vor desfășura în perioada 10 – 11 ianuarie 2018, la sediul instituțiilor de învățământ ale Poliției Române.
Probele eliminatorii, contravizita medicală și proba de evaluare fizică, vor avea loc în perioada 12 – 18 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite de instituțiile de învățământ.
Evaluarea performanţei fizice a candidaţilor la școlile de poliție se face prin parcurgerea unui traseu practic-aplicativ, iar criteriul privind înălțimea candidaților a fost abrogat.
Proba de verificare a cunoștințelor se va susține la data de 20 ianuarie 2018”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.
La nivel național, pe cele 1600 de locuri la școlile de agenți de poliție s-au înscris 12.077 de candidați: 10.404 candidați pe 1.300 de locuri, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și 1.673 pe 300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.
Potrivit reprezentanților IPJ Gorj, deficitul de personal la nivelul instituției este de aproximativ 20 la sută, gradul de ocupare fiind de 88% pentru agenți și 78% pentru ofițeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here