Personal insuficient la Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj

512
GOSPODARIRE APEChiar dacă este vară, este perioadă de concedii, Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj îşi urmează activităţile normale, stabilite la fiecare început de an. „În această perioadă facem lucrări de decolmatare, de întreţinere de cursuri de apă, şi de refaceri de maluri”, ne-a declarat Doina Isar, inspector-şef al instituţiei.
Personalul SGA Gorj lucrează în mai multe locuri deodată.

Astfel că, la Şuşiţa se reface o eroziune de mal, se curăţă digul din zona Roşia. De asemenea, la Amaradia se fac apărări de mal, la Rovinari curăţiri de diguri, iar la Novaci un dig este adus la cota proiectată.

„Lucrăm în trei fromaţii de lucru, astfel că suntem vreo 30 de oameni. Mai sunt unii şi plecaţi în concediu, dar tot trebuie să facem faţă” , a completat Isar. Aceasta recunoaşte că ar fi nevoie de un personal mai numeros pentru a acoperi în întregime toate zonele unde se fac lucrări. „Avem un personal insuficient în comparaţie cu numărul lucrărilor pe care le avem de efectuat”.
Inspectora-şefă de la SGA Gorj este nemulţumită şi de faptul că toate aceste lucrări se fac prin autofinanţare, fără niciun leu de la bugetul naţional. Instituţia nu primeşte bani de la Guvern decât când vine vorba de investiţii majore.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here