Persoanele vârstnice, în atenţia poliţiştilor comunali

454
În urma unui protocol de colaborare între autorităţile judeţene, locale şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj, aceştia din urmă au organizat anumite acţiuni care să vină în sprijinul persoanelor de vârsta a III-a din localităţile judeţului, care ori sunt prea sărace, sau sunt singure, bolnave şi nu se află în imposibilitatea de a se gospodări.

„Am întocmit un plan de măsuri pentru combaterea acţiunilor negative care au loc asupra vârstnicilor, adică jafuri şi atacuri, precum şi oferirea de consiliere celor care au nevoie de o îngrijire specială”, ne-a declarat comisarul Cornel Filip.

Acesta a spus faptul că în fiecare lună, agenţi ai Poliţiei de Proximitate s-au deplasat în câte un oraş al judeţului Gorj pentru a purta discuţii pe această temă cu persoanele de vârsta a III-a din teritoriu. „Cu ajutorul posturilor de poliţie comunale, am obţinut o statistică care arată că există: 552 de vârstnici care necesită tratamente la domiciliu, 136 care stau în locuinţe izolate, 592 care au o stare materială precară şi 222 care necesită consiliere deoarece au probleme în cadrul familiar”.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here