Pericolul Tăriceanu!

848

tariceanuCu rele şi cu bune, fostul premier al României – Călin Popescu-Tăriceanu – este încă un adversar de temut. Pentru politicienii de azi şi nu numai. Dacă stau şi mă gândesc bine, la începutul anului 2006, dacă nu cumva la sfârşitul celui anterior, pe care-l analiza diamantul Ion Cristoiu, Titanul din Găgeşti a dat un verdict. Primul ministru al ţării era cotat drept omul politic al anului 2005. N-o să reiau acum argumentele imbatabile ale lui Ion Cristoiu. Între timp, Tăriceanu Călin s-a călit într-o guvernare grea şi pare singurul capabil să-l bată în alegeri pe acela cu care pornise la drum în păguboasa Alianţă DA. N-aş zice că omul are carismă şi nici ştiinţa seducţiei electoratului. Pe care Zeus îl manevrează cum vrea. Din păcate. Pentru ţară.

Îndepărtat de la cârma PNL, Tăriceanu pare a trece printr-un con de umbră. Mai ales că-l paşte şi un vot al Parlamentului care-ar putea decide trimiterea dosarului său la DNA. Dar dacă n-o să fie trimis acolo unde-l vrea Zeus? El are o gândire limpede, este tenace şi e prea uns cu toate alifiile ca să nu scape basma curată. A pierdut o bătălie cu Crin Antonescu, dar nu şi războiul. A dovedit-o de atâtea ori, în special la confruntările cu Zeus că ştie nu doar să încaseze. E cumplit de temut pe contre! Aşa că nu-l văd bine pe şi mai necarismaticul Crin Antonescu.

Iar Crin Antonescu pornise bine în bătălia pentru prezidenţiale, visându-se Preşedinte al tuturor românilor. Apoi, se pare că l-a luat beţia puterii şi se comportă exact ca acela pe care-l tot critică de aproape cinci ani. Se crede atotştiutor, nu mai ascultă de consilierii propriei campanii. Se ia-n beţe cu toată presa. Pe chestii economice şi financiar-bancare l-ar putea avea ca sfetnic pe vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, fost ministru al finanţelor şi preşedinte al Comisiei senatoriale de specialitate. Ei bine, Crin Antonescu plagiază planul economic de scoatere a ţării din criză al omului de afaceri Dinu Patriciu. Fără ca măcar să-l fi consultat şi pe Varujan Vosganian. Aud că acelaşi candidat la prezidenţiale ce s-a văzut prea devreme câştigător şi-a îndepărtat mai toate filialele judeţene ale PNL. La o scurtă privire, dacă-i aşa, să nu ne mai mirăm dacă, după modelul „Dragă Stolo”, foarte curând, candidatul PNL la prezidenţiale va fi tocmai Tăriceanu. Unul care a gestionat ţara cu mână forte. Şi, în plus, ar fi agreat inclusiv de maghiarii din România. Prietenii ştiu de ce!
Ion PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here