Pericol de depunctare?!!!

536

Campionatul intern pare a fi cu adevărat unul inedit în acest sezon și asta nu doar pentru că se va juca în premieră în sistem de play-off și play-out, ci și din cauza problemelor financiare cu care se confruntă majoritatea problemelor din Liga 1.
Viorel Duru, directorul Departamentului de Licenţiere din cadrul FRF, a făcut publică lista echipelor cu probleme în acest sezon. Surpriza este destul de mare, nu mai puțin de 9 echipe din cele 14 combatante din Liga 1 fiind în pericol de depunctare în acest moment: “E mai uşor să numim echipele care nu sunt monitorizate. Sunt mult mai puţine. Fără probleme sunt Steaua, FC Voluntari, Concordia Chiajna, CSU Craiova şi ACS Poli Timişoara. E primul an în care facem această monitorizare. Aştept ca, prin acest nou program de verificare a acestor cluburi, să ajutăm la disciplinarea financiară a acestor cluburi. E clar că până acum acumulau datorii pe tot parcursul anului şi încercau să le plătească până la 31 martie anul următor. Acum mai există încă o poză făcută la 30 iunie, deci la jumătatea anului, şi trebuie să plăteşti datoriile până la 30 septembrie. Dar, într-adevăr, cluburile nefiind obişnuite cu acest tip de management responsabil, au călcat strâmb”, a explicat Viorel Duru situația care ar putea aduce Liga 1 la un număr record de echipe depunctate.
Regulamentul disciplinei financiare prevede ca în cazul în care datoriile pe care cluburile le aveau la data de 30 iunie nu au fost stinse până la finalul lunii septembrie, cluburile aflate în această situație vor fi sancționate cu o depunctare de 1 punct.
Aşadar, formaţiile au avut termen să îşi rezolve problemele până la finalul lui septembrie şi să facă dovada plăţilor până la încheierea săptămânii trecute. Documentele vor fi verificate până pe 31 octombrie, iar cei care nu au soluţionat problema datoriilor vor fi depunctaţi cu un punct. După acest termen, echipele care nu au stins datoriile pot pierde încă două puncte.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here