Percheziții încheiate cu rețineri

850

Doi bărbați în vârstă de 19, respectiv 37 de ani, au ajuns, miercuri, în arest, în urma celor patru percheziții efectuate dimineața, pe raza comunei Săulești și în municipiul Târgu-Jiu. După ore în șir de audieri s-a dispus reținerea celor doi suspecți, pentru 24 de ore. Aceștia nu aveau locuri de muncă, însă nu se plângeau niciodată că nu aveau bani.
”În urma continuării cercetărilor, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu-Cărbuneşti au identificat autorii furturilor comise în perioada noiembrie 2015 – iulie 2016, în dauna unei femei, de 49 de ani şi a doi bărbaţi, în vârstă de 67, respectiv 76 de ani, toţi din comuna Săuleşti, în persoana a doi bărbaţi de 19 şi 37 de ani, ambii din aceeaşi localitate”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
După cele 24 de ore de reținere, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești vor stabili dacă suspecții din Săulești pot fi cercetați în libertate. Surse susțin că hoții ar fi furat veselă, obiecte de mobilier și prosoapele care erau pregătite pentru o înmormântare. Bunurile ar fi fost sustrase din locuințele vecinilor din satul Bibești, pe care i-ar fi monitorizat de multă vreme, pentru a nu fi surprinși în timp ce acționau. Aceștia ar fi luat bunuri și dintr-un bar din Vladimir și dintr-o locuință din Aninoasa. Cercetat este și un minor de 17 ani, considerat complice, care este rudă cu cei doi bărbați încătușați. Mascații au descins și în locuința din Târgu-Jiu, în care minorul locuia cu chirie. Surse susțin că în casele percheziționate la Săulești au fost găsite câteva dintre bunurile furate. Cercetările vor fi continuate pentru recuperarea prejudiciului.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here