Percheziții încheiate cu rețineri pe bandă: Hoții apelau la mila păgubiților din Gorj

435

În urma celor 22 de percheziții desfășurate, ieri, pe raza județelor Prahova și Ilfov,  la persoane bănuite de furturi din locuințe, 23 de persoane au fost reținute de polițiști. Faptele ar fi fost comise în mai multe județe, printre care se află și Gorjul. Infractorii se împrieteneau cu proprietarii locuințelor pentru a intra în casă, iar apoi acționau.

În timpul descinderilor au fost ridicate sume importante: 23.973 de lei, 8.970 de euro, 1.553 de dolari, 5.000 de lire sterline, fiind confiscate pentru cercetări și cinci autoturisme, 41 de telefoane mobile, 14 cartele telefonice, bijuterii din aur și argint.

”23 de persoane, cu vârste între 18 și 59 de ani, au fost reținute de către polițiști, urmând ca astăzi să fie prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventive. În sarcina membrilor grupării s-au probat, până în prezent, 42 de furturi, comise începând cu luna mai a anului 2015 pe raza județelor Constanța, Galați, Vrancea, Giurgiu, Gorj, Vîlcea, Olt, Călărași, Argeș, Cluj, Covasna, Brașov Prahova și municipiului București. Cei în cauză ar fi apelat la mila mai multor persoane din cele 13 județe, iar după ce ar fi pătruns în locuințele victimelor, profitând de neatenția lor, ar fi sustras diverse bunuri. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 400.000 de lei”, anunță reprezentanții IGPR.

Polițiștii vă sfătuiesc să nu aveți încredere în persoane necunoscute, care vă oferă sau vă solicită bani în schimbul unor premii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here