Percheziții în Gorj și în alte 27 de județe! Tineri din Târgu-Jiu, acuzați că furnizau droguri studenților din Timișoara

739

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT au efectuat, ieri, 238 de percheziții în București și pe raza a 28 de județe, cercetările vizând 20 de dosare penale. Descinderi s-au făcut și în Gorj, la o singură locație. “În cadrul operațiunii ZIUA Z , sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT, procurorii din cadrul direcției au declanșat o amplă acțiune de combatere a fenomenului infracțional organizat, care se derulează concomitent pe teritoriul a 28 de județe şi a municipiului Bucureşti, fiind efectuate un număr de 238 de percheziții domiciliare, ce vizează nu mai puțin de 227 de suspecți. Acțiunile concertate ale procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism declanşate astăzi la nivel național sunt rezultatul activităților investigative derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează destructurarea mai multor grupări infracționale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competența direcției, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă, precum şi infractiuni cu violenţă, santaj, lipsire de libertate în mod ilegal și tentativă de omor. Acţiunea este efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, inspectoratelor de poliție județene, luptători ai structurilor de intervenții și acțiuni speciale ale Poliției Române şi structurile de intervenţie speciale ale Jandarmeriei Române”, anunță DIICOT. Aproximativ 300 de persoane vor fi audiate.
Județele în care s-au făcut percheziții sunt: Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Vaslui, Galați, Brăila, Vrancea, Covasna, Brașov, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Constanța, Ialomița, Călărași, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caraș, Hunedoara, Timișoara, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Gorj și Bistrița Năsăud. Surse judiciare au anunțat că printre cei vizaţi sunt şi membri ai clanului Ghenosu. Cele mai multe percheziții, 33, au fost efectuate în județul Timiș, la traficanţi de canabis, care ar fi aprovizionat studenţi la Medicină şi Drept. Cei mai mulți dintre traficanţii de droguri, pe care le cumpărau de pe internet, ar fi din Târgu-Jiu, înscrişi la facultățile din Timişoara. ”Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara au efectuat 36 de percheziții domiciliare, dintre care 33 în judeţul Timiș și trei în judeţul Caraș-Severin, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc, trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de risc pentru consum propriu. S-a reținut faptul că, la începutul anului 2017, în mediul universitar din municipiul Timişoara s-a constituit un grup infracțional organizat, având ca obiectiv derularea de activități infracționale pe linia traficului cu droguri de risc și de mare risc: cannabis, rezină de canabis, comprimate ecstasy, timbre LSD. Nucleul de bază al grupării a fost constituit din nouă suspecți originari din Târgu-Jiu, care și-au dezvoltat activitatea de furnizare de droguri în special în rândul studenților Facultăților de Medicină și Drept”, susțin procurorii DIICOT.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here