Pentru 2010, AJOFM îşi propune încadrarea în muncă a 6.000 de gorjeni

383

comisia de dialog social facuta de mineAgenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Gorj îşi propune pentru 2010 îndeplinirea mai multor obiective, printre care reîncadrarea în muncă a peste 6.000 de oameni, în ciuda faptului că şi pentru primul semestru al

noului an sunt anunţate disponibilizări. Astfel, un număr de 5.200 de persoane vor fi încadrate prin Programul de mediere în locuri de muncă vacante pe perioade de timp nederminate, însă o parte dintre aceştia, mai precis 1.800, vor fi angajaţi pe o perioadă determinată de vreme. „Vom stimula mobilitatea funcţie de muncă pentru mai mult de 200 de gorjeni, dar pentru 75 dintre aceştia se va găsi un loc de muncă la o distanţă de peste 50 de kilometri de domiciliu, rămânând ca restul să-şi schimbe domiciliul”, a declarat Maria Danciu, director adjunct al instituţiei, în cadrul Comisiei de Dialog Social ce s-a susţinut ieri la Instituţia Prefectului Gorj.

Alte posturi vor mai fi găsite pentru: şomerii care mai au trei ani până la pensie (5 posturi), cei care au peste 45 de ani sau sunt unici susţinători financiari ai familiei (250 gorjeni), dar şi cinci cetăţeni care au certificat de handicap, încadrarea acestora pe posturi făcându-se prin apelarea la subvenţii.
Nici absolvenţii nu sunt uitaţi
Agenţia se arată interesată şi de găsirea unor posturi prin apelarea la programul de subvenţionare a locurilor de muncă pentru un număr de 390 de absolvenţi din diferite instituţii de învăţământ. Cele mai multe posturi se promit pentru absolvenţii unor studii superioare şi pentru postliceale, şi anume câte 150. „Şi 265 de absolvenţi care beneficiază de prima încadrare vor fi selectaţi pentru a avea un loc de muncă”, a mai spus adjuncta AJOFM Gorj.
Instituţia îşi adjudecă laude
În cadrul şedinţei de ieri, Maria Danciu a prezentat un raport în care se arată că AJOFM Gorj a identificat 6.079 de locuri de muncă vacante pe perioada întregului an 2009, în total fiind înregistrate 8.744 de posturi vacante. „Cu toate că rata şomajului s-a menţinut ridicată în anul precedent, pe locurile de muncă vacante au fost încadrate 6.495 de gorjeni.
Dintre aceştia, un procent de 66% au ocupat locuri de muncă pe o perioadă nedeterminată”.
În total, numărul şomerilor gorjeni înregistraţi în statisticile AJOFM Gorj până în ultima zi a lui 2009 este de 16.464 de persoane, dintre care 7.374 femei, procentul acestora fiind de 44,5%.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here