Pensionarii nu s-au îngrămădit la protest

335

DSC06455Deşi Gorjul, este considerat un judeţ cu o populaţie îmbătrânită şi cu destule probleme sociale, pensionarii au venit în număr extrem de mic

la acţiunea de protest ce a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, în Piaţa Victoriei din Târgu-Jiu. Bătrânii nu au reuşit să se organizeze foarte bine şi astfel, la pichetarea Prefecturii Gorj, de vineri, nu au participat decât aproximativ 50 de persoane. În ciuda numărului mic, vîrstnicii şi-au expus problemele clasei sociale de vârsta a treia din Gorj, care numără în prezent 86.000 de persoane.

“Noi am încercat să popularizăm această acţiune. Vine cine doreşte. Noi nu avem nicio posibilitate să obligăm pensionarii să vină la manifestările noastre. Ca şi celelalte asocitaţii din ţară am reuşit să depunem acele documente prin care chemăm în judecată Casa de Pensii. Vom merge şi la Curtea Constituţională pentru modificarea unor articole din hotărârea de Guvern 114 şi din Legea 112, cu privire la abrogarea bugetului de asigurări sociale, pe anul 2010. Documentele sunt susţinute de un tabel, şi semnate de peste 900 de pensionari”, declara, în timpul acţiunii de protest, Petre Rădulescu, preşedintele Ligii Pensionarilor din Gorj.
Zile amărâte şi pensii mici
DSC06447“Guvernanţi şi parlamentari, nu ne amărâţi zilele rămase” sau “Nu ne anulaţi drepturile câştigate legal” au fost doar două dintre sloganurile scrise pe pancartele protestatarilor. Petre Rădulescu, alături de alţi trei lideri ai asociaţiilor de pensionari din judeţ, Constantin Rotaru, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor(CAPR) Motru, Gabriel Safta-preşedinte CAPR Motru şi Alexandru Tudoroaie, liderul filialei Ligii Pensionarilor din Turceni au făcut parte din delegaţia care a stat de vorbă cu reprezentanţii Guvernului în teritoriu.
În adresa pe care au înmânat-o la Instituţia Prefectului, pensionarii au cerut, în primul rând, recalcularea punctului de pensie, oamenii fiind nemulţumiţi de lipsa de respect din partea celor care se află la Putere. “Vrem să nu se introducă sistemul de coplată, să se menţină în noua lege a pensiilor articolului 80, alineatul 2 şi să fie recalculat punctul de pensie pentru cei care au lucrat în grupa I şi II de muncă. Pichetăm pentru că ne-am săturat ca cei de la putere să justifice acţiunile întreprinse în vederea reducerii cuantumului pensiilor prin efectele crizei economice”, a mai declarat Petre Rădulescu.
Popeangă, interesat de revendicări
Aflat în trecere prin Piaţa Prefecturii, parlamentarul PSD, Vasile Popeangă s-a oprit preţ de câteva minute în faţa grupului de manifestanţi. Acesta a încercat să intre în dialog cu pensionarii cerându-le acestora să lase la cabinetul său din Palatul Prefecturii adresa cu revendicări. După nici o oră de la începerea acţiunii, bătrânii s-au retras către case.
Oana PALOŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here