Pensionarii au fost lăsaţi fără gratuităţi pe autobuze

414
Pensionarii din Gorj nu mai beneficiază de reducerea la jumătate a transportului pe autobuze şi microbuze după ce proprietarii parcurilor auto au decis să protesteze în acest fel faţă de nedecontarea de către Guvern a sumelor respective.

Marile firme de transport din judeţ şi-au anunţat ieri călătorii din autogara Târgu-Jiu că nu mai iau în calcul cupoanele gratuite emise de Ministerul Transporturilor. Patronii societăţilor de transport s-au plâns de faptul că ei trebuie să facă protecţie socială pe banii lor pentru Guvern, lucru cu care nu sunt de acord pentru că, altfel, îi paşte falimentul.

Pensionarii prinşi pe picior greşit de vestea respectivă au fost lăsaţi să urce totuşi în autobuze, şoferii precizându-le însă că, de acum încolo, vor trebui să îşi cumpere bilet la preţ întreg. Şeful de la Expres Transport SA, Doru Marian Crăc a precizat că firma lui nu doreşte să mai facă protecţie socială pe banii săi pentru Ministerul Transporturilor şi, în consecinţă, pensionarii trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru a merge cu autobuzele şi microbuzele. „Îi înţelegem şi pe şoferi că doar e motorina şi salariul lor în joc, dar şi la noi să se gândească cineva. Pensia e mică, ba ne mai promiteau guvernanţii şi că dacă nu vom folosi toate cupoanele ni le vor transforma în alimente sau ceva de genul acesta. Păi şi, acum, ce se întâmplă? Ne lasă ai nimănui. De unde credeţi că vor avea oamenii bani pentru un bilet la preţ întreg?!”, declara ieri unul dintre pensionarii aflaţi în autogara din Târgu-Jiu.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here