Penelistul Mazilu n-ar mai vrea primar

345

mazilu primar carbunestiOraşul Târgu-Cărbuneşti a fost la un pas de a rămâne fără edilul ales. Primarul Mihai Mazilu s-a gândit serios să renunţe la funcţia administrativă pe care o deţine în prezent.

La prima vedere, nemulţumirea lui Mazilu se referă la salariul de la primărie. Recent, acesta s-a prezentat la un interviu pentru angajare la o firmă privată. Remuneraţia, deosebit de atractivă, de câteva mii de euro pe lună, l-a făcut pe edilul Mazilu să nu stea pe gânduri şi să-şi încerce şansa de a reveni în domeniul petrolier, domeniu în care acesta este specializat.

Mihai Mazilu ne-a confirmat faptul că o eventuală plecare a sa din rândurile funcţionarilor publici a fost pe cale să se concretizeze. Singurul motiv ce a stat la baza unui astfel de gest este, după cum ne declara actualul primar al cărbuneştenilor, salariul extrem de mic în funcţie de numeroasele atribuţii şi responsabilităţi pe care acesta le are: „În principal nu îmi convin banii de aici. Să pleci acasă cu 28 de milioane de lei vechi în condiţiile în care predecesorul meu lua 105% sporuri, adică se ducea casă cu 50 de milioane de lei în mână. Este totuşi o diferenţă”, a declara Mihai Mazilu. Edilul mai adăuga faptul că sporurile de dispozitiv şi de confidenţialitate ar trebui să fie în mod obligatoriu acordate unui ordonator principal de credite, cum este cazul unui primar. „Primarul trebuie să fie 24 de ore din 24 în efectiv, să fie în orice moment pregătit dacă se întâmplă ceva. Deci, ar fi foarte îndreptăţit să primească sporul de dispozitiv. Altceva, sporul de confidenţialitate este esenţial. Păi dacă tu, ca primar nu eşti stimulat să-ţi păstrezi ţinuta morală, care contează extraordinar de mult, şi nu te dedulceşti la caşcaval-cum s-ar spune, atunci ce pretenţii mai au cei de la Bucureşti ca lucrurile să meargă bine. Numai cine nu lucrează într-o primărie nu poate înţelege ce multă muncă presupune funcţia de primar”, mai preciza Mazilu. Totodată, acesta mai este revoltat de situaţia haotică în care se află în momentul de faţă sistemul de plăţi al bugetarilor.
Deocamdată, rămâne tot la primărie
Edilul din Târgu-Cărbuneşti a renunţat pentru moment la ideea de a se reangaja în industria petrolieră, cu toate că luase interviul. Pentru moment au primat promisiunile făcute în faţa electoratului care l-a ales ca prim om al urbei. Aşa că a renunţat la salariul de 3500 de euro negociat ca inginer petrolist. „Dacă am început acest proiect de a fi primar al Cărbuneştiului trebuie să-l duc la capăt. Nu-mi plac lucrurile făcute pe jumătate. Am luat interviul dar condiţia de angajare era pe perioada determinată. Am ţinut să mă prezint la firma respectivă pentru a mă menţine în formă. După 24 de ani de muncă în domeniul petrolier vă daţi seama că te mai încearcă din când în când nostalgiile. Mai ales că mi-a plăcut foarte mult ceea ce am făcut acolo. Au fost cei mai frumoşi ani ai mei”, mărturisea Mihai Mazilu.
În final, acesta nu s-a ferit să recunoască faptul că a fost şi este supărat în continuare din cauza bugetului mic de care dispune în funcţie cu proiectele de investiţii aflate în derulare care necesită sume importante de bani.
De altfel, Primăria Târgu-Cărbuneşti şi-a manifestat destul de ferm poziţia în urma repartizării bugetului ce a avut loc la începutul acestui an, vizavi de acest aspect acuzând Consiliul Judeţean Gorj de rea credinţă. Fapt pentru care a şi intentat proces autorităţii judeţene.
Liberalii, luaţi prin surprindere
ion raut 1Vestea unei eventuale plecări din fruntea autorităţii publice locale a luat prin surprindere atât o parte din angajaţii instituţiei dar mai ales pe colegii din organizaţia judeţeană a PNL. Preşedintele filialei locale liberale, Dan Ilie Morega, nu a putut fi contactat telefonic pentru un punct de vedere referitor la intenţia de părăsire a postului public a primarului penelist.
Purtătorul de cuvânt al liberalilor gorjeni, Ion Răuţ nu cunoştea situaţia declarând totuşi că: „Dacă Mazilu pleacă, pierde localitatea un bun administrator iar PNL un om politic. Dacă intrăm într-o analiză mai profundă, Mazilu ar avea suficiente motive să facă acest pas, dar principalul ar fi bugetul insuficient de care dispune pentru a-şi îndeplini promisiunile făcute electoratului. Problema împărţirii bugetului am discutat-o la momentul împărţirii acestuia, ştim că există şi un litigiu. Din punct de vedere al partidului ar fi o pierdere atât pentru zona politică cât şi pentru organizaţie în special”. Răuţ mai preciza că liderii de la judeţ ai PNL Gorj ar fi înţeles situaţia financiară dificilă prin care trece administraţia publică locală din Târgu-Cărbuneşti, făcând demersuri pentru a sprijini proiectele promovate de Mihai Mazilu.
Oana PALOŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here