Pelinul vindecă diverse afecţiuni

1497

pelin 2Despre pelin se cunoaşte deja faptul că are un gust foarte amar, neagreat de multe persoane. Ceaiul de pelin este foarte bun pentru vindecarea multor afecţiuni, atât interne cât şi externe. Pelinul face parte din categoria plantelor folosite în fitoterapie, deoarece rezultatele sale sunt intense şi diverse.

În procente potrivite, pelinul vindecă diverse afecţiuni care în mod obişnuit se tratează extrem de dificil, cu o serie de medicamente.

Hemoroizi

Dacă ai încercat tot felul de medicamente şi unguente fără nici un rezultat împotriva hemoroizilor, apelează la spălăturile cu ceai de pelin. Se va prepara o infuzie din frunze de pelin şi gălbenele după care se vor face spălături locale. Se vor face în fiecare zi, timp de cel puţin o săptămână, iar rezultatele vor fi mulţumitoare.

Candidoza

Fiind o problemă stânjenitoare, candidoza şi scurgerile vaginale se întâlnesc la foarte multe femei, de aceea trebuie tratate la timp. La un litru de apă se vor pune la infuzat două linguri de pelin, se mai adaugă şi bicarbonat şi se spală zona intimă cu acest amestec, în fiecare seară, timp de două săptămâni. Tratamentul se poate face în acelaşi timp cu cel prescris de medicul ginecolog.

De asemenea, tot cu ceai de pelin se pot face spălături vaginale pentru a restabili flora şi pentru a elimina secreţiile anormale, mâncărimile.

Viermi intestinali şi giardia

Ceaiul de pelin te scapă de viermii intestinali. Pelinul este planta cu efectele cele mai eficiente pentru eliminarea viermilor şi a paraziţilor intestinali, datorită substanţelor conţinute de aceasta. Se va consuma două săptămâni, zi de zi, câte o cană de ceai de pelin sau două linguri de tinctură, şi vei elimina această problemă. Tratamentul se poate lua în acelaşi timp cu cel medicamentos.

Lipsa poftei de mâncare

Persoanele cu o lipsă a poftei de mâncare îşi pot mări apetitul urmând o cură de pelin. Înainte de masă cu un sfert de oră se va bea o ceaşcă cu ceai, sau o lingură cu sirop. Acest tratament se va urma două săptămâni.

Contraindicaţii

Pelinul este interzis gravidelor deoarece acesta poate avea ca drept cauză avortul spontan.

Nici mamelor care alăptează nu le este permis pelinul, deoarece poate fi periculos pentru bebeluşi.

Pelinul mai are şi alte interdicţii pentru persoanele care au probleme cu sistemul nervos; bolnavilor foarte slăbiţi; cei care se confruntă cu infecţii intestinale acute.

Atenţie!

Abuzul de pelin provoacă tulburări psihice, pierderea memoriei, stare de vomă şi frisoane.

Tratamentele pe bază de pelin nu trebuie să depăşească 14 zile.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here