Pedichiură perfectă, chiar şi acasă

493

pedichiuraO pedichiură frumoasă se poate face şi acasă. Nu trebuie să vizitezi tot timpul un salon de pedichiură pentru a avea o pedichiură minunată. Având la îndemână instrumentele de care ai nevoie plus sfaturile potrivite, poţi cheltui aceşti bani pe care i-ai folosi în acest scop cumpărând de exemplu un mic cadou, asta pentru că tot ne aflăm în preajma sărbătorilor de iarnă, şi poţi să-ţi realizezi singură pedichiura. Iată ce trebuie să faci.

Lasă picioarele relaxate. Pasul de început pentru o pedichiură perfectă acasă este acela de a elibera de stres picioarele. Pune apă caldă într-un lighean. Aşezată pe un scaun confortabil şi cu vasul pe podea, nu trebuie decât să introduci picioarele în apă şi să le laşi acolo timp de un sfert de oră. După doar câteva minute de stat în apă, pune puţină sare de baie în acest vas pentru a înmuia şi a curăţa picioarele. Această sare va avea rolul de a curăţa pielea moartă, dar de a înlătura şi bătăturile. Pentru mai multă eficienţă masează şi freacă bine picioarele cu sare. Granulele de sare trebuie să elimine orice urme de piele moartă.

Scapă de bătături. Freacă tălpile cu o piatră ponce, atunci când picioarele se află încă în vasul cu apă pentru a înlătura pielea îngroşată.

Înmoaie-ţi cuticulele. După înmuierea picioarelor şi după ce ai înlăturat bătăturile, şterge picioarele cu un prosop curat. Foloseşte o cremă destinată cuticulelor. Aceasta le va face mai moi. Pentru a împinge cuticulele utilizează un beţişor. Astfel vei aplica mult mai uşor lacul de unghii.

Taie unghiile şi dă-le o formă plăcută. Pentru pasul următor ai nevoie de o unghieră (sau forfecuţă) plus o pilă de unghii, deci pregăteşte instrumentele. Pentru început taie unghiile de la picioare. Colţurile unghiilor trebuie să fie pătrate, pentru a nu se produce încarnarea lor. Evită să tai vreodată din partea laterală a unghiilor. După ce ai tăiat toate unghiile de la picioare şi le-ai dat şi forma, treci la finisarea vârfurilor folosind o pilă de unghii. Astfel procedând marginile unghiilor vor fi fine şi le şi pregăteşti pentru aplicarea lacului.

Lacul de unghii. După ultimele procedee, de tăiat şi de pilit unghiile, cu ajutorul unui prosop umed şterge fiecare unghie pentru a îndepărta praful de unghie rămas de la tăiat şi pilit. După aceasta treci la uscarea unghiilor.

Acum a venit momentul să aplici lacul de unghii. După ce ai ales nuanţa care-ţi place, scufundă pensula în sticluţa de ojă şi scoate-o încet din sticluţă evitând astfel excesul. Aplică lacul din interior spre exterior, dintr-o singură mişcare. Lacul trebuie aplicat uniform. Prin acest procedeu vei evita întinderea lacului. Astfel vei proceda pentru fiecare unghie şi lasă primul strat să se usuce. După uscarea primului strat, treci la aplicarea celui de-al doilea.

După aplicarea stratului final, nu mişca degetele şi picioarele până în momentul în care lacul s-a uscat complet. Locul fiind uscat, nu-ţi mai rămâne decât să oferi un plus de plăcere picioarelor tale aplicând o cremă pentru picioare, masând fiecare picior delicat şi relaxant.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here