Pe ultima sută de metri – Edilii au primit noi instrucţiuni pentru prezidenţiale

427

intalnire primari facuta de mineDeoarece ne mai despart doar câteva zile de primul tur al alegerilor prezidenţiale dar şi a celor pentru referendum, mai-înalţii Prefecturii Gorj au organizat ieri o şedinţă cu reprezentanţii primăriilor de pe raza judeţului.

Întâlnirea a fost una care l-a făcut pe Liviu Andrei, prefectul judeţului, să ridice din nou vocea pentru a le deschide ochii primarilor în vederea măsurilor anti-fraudă a alegerilor de duminică. „Cer atât primarilor cât şi preşedinţilor secţiilor de votare, adică celor implicaţi direct, să nu se abată de la reguli pentru a avea o acţiune de votare desfăşurată legal”.

Acesta a dorit să-i avertizeze pe primari să rezolve local micile probleme apărute în teritoriu pentru ca acestea să nu ajungă la Autoritatea Electorală Centrală de Bucureşti, dar, şi aici, a existat un „dacă”: „Celor care nu se achită de sarcini, iar Biroul Electoral Judeţean nu are grijă să-l sancţioneze, eu personal voi informa Autoritatea Electorală Centrală deoarece nu accept nicio ieşire din legalitate. Este necesar să punem piciorul în prag, pentru ca după perioada electorală, care, să sperăm că se va încheia fără evenimente, să bem un pahar de şampanie virtual împreună”, a încheiat prefectul de Gorj.
Interzis pentru poliţiştii locali
La reuniunea cu primarii au fost prezenţi atât subprefecţii, Horaţiu Gorun şi Marcel Romanescu, cât şi preşedinta BEJ Gorj, Gheorghiţa Eftenoiu. Aceasta din urmă a dorit să-i informeze pe primari asupra transportului preşedinţilor şi membrilor comisiilor secţiilor de votare din teritoriu, cât şi a buletinelor de vot. Celor mai sus menţionaţi li s-au alăturat şi reprezentanţii Jandarmeriei Gorj, ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, cât şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.
„Primăriile din localităţile Târgu-Jiu, Motru, Târgu-Cărbuneşti, Scoarţa, Băleşti, Dăneşti şi Drăguţeşti vor lucra numai cu Jandarmeria, deoarece în timpul desfăşurării procesului de votare este interzisă prezenţa membrilor poliţiei locale în secţia de votare sau în apropierea acesteia”, a declarat Vasile Tâlvescu, şeful Jandarmeriei Gorj. Tot acesta a menţionat faptul că membrii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj nu vor fi cei care vor îndepărta materialele publicitare şi electorale din apropierea secţiilor de votare, acest proces căzând tot în cârca primarilor.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here