VIDEO: Pe drumul comunal din Câlnic Deal s-a semănat grâu! Artera e impracticabilă, plină cu gropi și mocirlă

2377

Urmare a ploii de miercuri seara, continuată joi, drumul care duce spre satul Câlnic Deal a devenit impracticabil pentru localnicii, puși în imposibilitatea de a-și urca mașinile pe singura cale de acces, care îi duce acasă. Situația este aceeași de patru luni de zile, doar că luna aceasta, praful a fost înlocuit cu mocirla. În zona drumului nu numai artera este prăpădită și pe marginea acesteia stau șanțuri neacoperite de firma care înlocuiește conducta de apă a localității. Supărat de situație, un cetățean a ieșit pe drumul comuna amintit și a semănat grâu, convins că artera rutieră va rămâne în aceeași stare până la vară când poate culege și recolta.

Drumul comunal din Câlnic Deal a devenit impracticabil, urmare a condițiilor meteorologice din ultimele zile. Autorităților locale nu le pasă, doar localnicii afectați au ajuns să facă haz de necaz, în timp ce mașinile lor abia urcă dealul pe drumul în cauză, singurul care îi poate duce acasă. Joi după-amiază, sătul de drumul care i-a stricat mașina, de șanțurile lăsate în urmă de constructor și de minciunile autorităților locale, în speță cele ale primarului Mitică Vulpe, care a promis public anul trecut că artera intră în modernizare și nu s-a întâmplat asta, Daniel Pupăzan a semănat grâu direct în gropi și în noroi.
Omul este convins că recolta se prinde și că are chiar șanse de a culege roadele acțiunii sale, deoarece până la vară sigur drumul care afectează zeci de localnici nu va fi reparat.
,,Nu e prima acțiune de acest fel prin care am încercat să protestez față de autoritățile impasibile la această problemă comunitară. Primarului nu-i pasă de zeci de familii din Câlnic Deal care se luptă cu drumul comunal, plin de gropi și noroi, pentru că dânsul nu este capabil să-l repare. De data aceasta, nu mă limitez doar la a planta grâu pe un drum ca o tarla, ci voi acționa în instanță primăria, dar și Consiliul Local pentru că pagubele pe care mi le-a adus drumul trebuie achitate de administratorul aceastuia. Există deja un precedent, o persoană care a câștigat un astfel de proces, deci se poate ca și noi, cetățenii, să taxăm autoritățile care nu lucrează pentru noi”, a declarat Daniel Pupăzan, cetățean al comunei Câlnic, omul locuind chiar în Câlnic Deal.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here