Pe barba lui Golea şi a lui Cioplea, O lună, regim de aşteptare la CER

441

Picture 003Tot personalul Complexului Energetic Rovinari (CER), adică în jur de 3400 de salariaţi, va fi trimis acasă, după data de 1 martie, pe baza unor programări ce se va face de către conducătorul structurii. Regimul de aşteptare va dura o lună de zile calendaristică şi va afecta tot personalul unităţii energetice, cu excepţia personalului de exploatare a termocentralei.

De asemenea, începând cu aceiaşi lună, cinci posturi de conducere din cadrul CER vor fi reduse. Pentru regimul de aşteptare au semnat doi lideri de sindicat,

 

Tot personalul Complexului Energetic Rovinari (CER), adică în jur de 3400 de salariaţi, va fi trimis acasă, după data de 1 martie, pe baza unor programări ce se va face de către conducătorul structurii. Regimul de aşteptare va dura o lună de zile calendaristică şi va afecta tot personalul unităţii energetice, cu excepţia personalului de exploatare a termocentralei. De asemenea, începând cu aceiaşi lună, cinci posturi de conducere din cadrul CER vor fi reduse. Pentru regimul de aşteptare au semnat doi lideri de sindicat, Marin Golea de la Sindicatul Liber Minerul Rovinari şi Filip Cioplea de la Sindicatul Liber Pinoasa.

Protocolul semnat pe data de 18 ianuarie la Complexul Energetic Rovinari de către administraţie şi două organizaţii sindicale din trei existente a stabilit anumite măsuri care nu convin tocmai celor care le-au aprobat. Marin Golea, preşedintele Sindicatului Liber Minerul img829Rovinari declara recent că nu este de acord cu regimul de aşteptare, deşi chiar el a semnat pentru el săptămâna trecută.

Golea dar şi Filip Cioplea au semnat ambii pentru reducerea cheltuielilor cu munca vie în CER, pentru 2011, cu 11,07%.

Minus cinci posturi de şefi

Cei doi au aprobat, de asemenea, modificarea structurii organizatorice a unităţii energetice cu 84 de posturi, şi reducerea posturilor de director adjunct Termocentrală, director tehnic EM Rovinari, director adj. Direcţia Investiţii, director adjunct Direcţia Comercială şi postul de contabil şef Termocentrală.

Cei doi sindicalişti dar şi administraţia au aprobat, de asemenea, trimiterea în regimul de aşteptare a salariaţilor care îndeplinesc condiţiile de pensionare cu limită de vârstă, cu stagiu complet de cotizare, respectiv salariaţii care îndeplinesc condiţiile de pensionare anticipată până pe data de 31 decembrie 2013. Regimul de aşteptare va începe pe 1 martie 2011, un număr de 119 persoane fiind astfel afectate.

Şomaj tehnic o lună

La punctul patru al protocolului se stabileşte, de asemenea, că “tot personalul SC.Complexul Energetic Rovinari, cu excepţia personalului de exploatare al Termocentralei, va fi trimis în regim de aşteptare o lună de zile calendaristică, în baza programării ce se va face de către conducătorul structurii organizatorice la fiecare nivel, începând cu luna martie anul curent, după completarea posturilor vacante(ţinând cont de normativul de personal existent)”. Regimul de aşteptare reprezintă de fapt o lună de şomaj tehnic.

Cheltuieli reduse după disponibilizări şi şomaj tehnic

img830Administraţia CER a primit aprobarea celor două sindicate şi pentru diminuarea ori suspendarea unora dintre facilităţile existente în contractul colectiv de muncă , încheiat la nivel de unitate. Este vorba despre reducerea cheltuielilor cu personalul, adică salarii, prime concediu de odihnă, energie electrică, tichete de masă, contribuţii aferente la asigurările sociale, dar şi despre reducerea cheltuielilor cu acţiunile social-culturale, aici intrând tichetele cadou, biletele de odihnă şi tratament, ajutorul de deces, cadourile pentru salariate, cadourile pentru copii dar şi pentru alte acţiuni social-culturale.

În ce priveşte persoanele care solicită încetarea contractului individual de muncă, ei pot depune cerere şi vor primi plăţi compensatorii în sumă de 29.000 de lei net, 41.099 brut, adică echivalentul a 10 salarii medii brute.

img831Pentru punerea în aplicare a protocolului din 18 ianuarie, părţile s-au obligat să încheie un act adiţional la contractul colectiv de muncă la nivel de unitate. Doar Constantin Mitrescu, preşedintele Sindicatului Liber “Energia” Rovinari, nu a semnat protocolul.

Pentru a vedea protocolul daţi clik pe poză.

ANAMARIA STOICA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here