Paznici la şcoli din săracii beneficiari de „416”

1777
politistiBeneficiarii venitului minim garantat ar putea fi transformaţi în paznici de şcoli. Şeful Poliţiei Judeţene, comisarul şef Viorel Caragea, a făcut o astfel de propunere în cadrul unei discuţii avute cu subprefectul Liviu Andrei şi cu alţi şefi de instituţii deconcentrate din judeţ.

Caragea a precizat că Poliţia nu poate asigura paza unităţilor de învăţământ, nefiind abilitată de lege să facă aşa ceva, motiv pentru care a propus ca primarii să îşi ia propriile măsuri.

Subprefectul Liviu Andrei s-a declarat de acord cu ideea ca primarii să folosească beneficiarii legii 416 pe post de paznici, spunând că oricum unităţile de învăţământ au disponibilizat şi vor disponibiliza în continuare personal care putea să preia şi atribuţiile de pază. Liviu Andrei mai spune şi că anul şcolar va începe la nivel de judeţ în bune condiţii, actualul subprefect fiind inspector şcolar general în anii trecuţi. El se declară însă dezamăgit de faptul că unele şcoli au laboratoare ultramoderne, iar în curtea lor pasc oile sau gâştele sătenilor pentru că primarii nu au fost în stare să amenajeze un gard de protecţie. Vox andrei gaste.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here