Patru plecați

497

Încă nu se știe cine va veni pentru a întări lotul echipei gorjene pentru viitorul sezon și nici câți dintre cei care au fost ofertați de Pandurii din actualul lot își vor prelungi șederea la Târgu-Jiu, însă se cunosc patru dintre jucătorii care nu vor continua cu trupa lui Edi Iordănescu.

Extrem de scurta vacanță a Pandurilor și a întregului fotbal românesc, este una foarte activă, săptămâna viitoare, echipa urmând a intra în cantonament pentru a pregăti startul noului sezon. Edi Iordănescu așteaptă noi întăriri pentru echipa sa, una care are deja patru nume în minus față de sezonul recent încheiat. Este vorba de patru jucători cărora le-au expirat contractele și nu le-au fost făcute noi oferte: “Deocamdată am semnat actele pentru patru jucători care sigur nu vor mai evolua la noi în sezonul următor. Este vorba de Eric, Matulevicius, Christou și Brata”, a dezvăluit președintele interimar al Pandurilor, Mihai Stelescu.

Eric și-a anunțat singur plecarea
Brazilianul Eric de Oliveira este singurul care a și vorbit despre despărțirea de Pandurii, e drept pe pagina sa de Facebook, acolo unde obișnuiește să comunice cu fanii și să mulțumească tuturor pentru sprijinul acordat. O face și acum, când le mulțumește gorjenilor și recunoaște că nu a putut să ajute echipa de pe teren așa cum și el și ei, suporterii Pandurilor, și-ar fi dorit. Destinația lui Eric este încă un mister, însă nu unul total, din câte se pare el ar fi ales deja o aventură în Asia, fiind vorba de o echipă din liga a doua japoneză.
eric facebookÎn ceea ce îi privește pe ceilalți trei jucători care nu vor continua la Pandurii, este vorba de cei care, de asemenea, și-au încheiat contractele, doi dintre ei, Matulevicius și Christou, având și serioase probleme de sănătate. Cipriotul Christou Paraskevas a stat foarte mult din cauza unor probleme la inghinali, iar când totul părea să se fi rezolvat, a apărut o problemă cardiacă. Christou a stat întreg returul fără a fi primit viza medicală, cariera sa fiind în pericol din această cauză, problema cardiacă nefiind una de trecut ușor cu vederea, mai ales că inimile destul de multor jucători au cedat pe teren, în timpul jocurilor sau antrenamentelor. Matulevicius are în continuare probleme la genunchi, a fost operat în două rânduri, iar acum are iar dureri, fapt care l-a împiedicat etape bune să fie pe lista lui Edi Iordănescu, condiții în care clubul gorjean a evitat să încerce să-i ofere jucătorului posibilitatea de a continua la Târgu-Jiu.
Ciprian Brata este un caz închis la Pandurii, el a încheiat un contract lung și nefericit la echipa gorjeană. Adus odată cu lotul “Internațional”, Brata a avut un singur moment de strălucire, meciul cu Dinamo din 2010, când a înscris un gol și a scos un penalty. Ulterior Brata a devenit un jucător pe care Pandurii l-a tot împrumutat, de la FC Brașov, la FC Drobeta, apoi la Corona, pentru ca într-un final să se întoarcă la Pandurii, fără însă a rupe gura târgului. Brata nu poate spune că nu a avut ocazia să-și arate valoarea, toți antrenorii pe care el i-a prins la cârma Pandurilor în perioada 2010-2015, de la Ionuț Badea, la Grigoraș, Pustai sau Edi Iordănescu, i-au acordat șansa de a juca, nu doar venind de pe bancă, ci chiar și din postura de titular, însă jucătorul ce se desparte acum de Pandurii nu a arătat că ar putea face față competiției la nivelul Ligii 1.

Se așteaptă răspunsuri
Președintele interimar, Mihai Stelescu, spune că Pandurii a înaintat mai multe oferte jucătorilor pe care Edi Iordănescu i-ar dori în continuare sub bagheta sa. Stelescu mărturisește însă că răspunsurile vin destul de greu: “Pentru mai mulți dintre jucătorii care și-au terminat contractele și pe care antrenorul îi mai dorește în continuare s-au înaintat oferte, dar aceștia nu au dat încă răspuns, mai așteaptă, probabil mai sunt și alte discuții pe care le poartă”, a declarat oficialul târgujian.
Aflat în plină recesiune, fotbalul românesc dă înapoi în ceea ce privește salariile jucătorilor. Mai multe echipe, printre care se pare că se află și Pandurii, caută în această perioadă să reducă salariile jucătorilor în ideea de a căuta să ofere mai multă stabilitate. Echipa gorjeană caută să convingă prin primirea de către jucători a drepturilor salariale la timp, ceea ce este un fapt extrem de rar în peisajul Ligii 1. La Pandurii salariile au doar o mică întârziere pentru luna aprilie, în vreme ce echipe din fruntea clasamentului abia de au primit 1-2 salarii în acest an.

Din nou spre Severin
În ultimele zile, conducerea Pandurilor a purtat negocieri pentru a rezolva problema “casei” echipei pentru sezonul următor, unul în care formaţia gorjeană va fi nevoită să joace în altă locație pentru că “Municipal”-ul va fi în curând demolat pentru a lăsa locul unei arene noi. Mihai Stelescu s-a aflat, ieri, la Drobeta Turnu Severin pentru a semna un contract cu cei de acolo în privința folosirii stadionului “Municipal” din localitate. “Severinul este prima noastră opțiune pentru a ne disputa meciurile în sezonul viitor. Sperăm să se rezolve, să semnăm contractul în perioada imediat următoare și să avem și această problemă rezolvată cât mai curând”, a mai spus președintele gorjenilor. Acesta spune că rămâne de văzut care va fi varianta pentru antrenamente, cel mai probabil urmând ca lucrările de la stadionul din Târgu-Jiu să ia pauză câte două ore pe zi pentru a permite jucătorilor să se antreneze în cadrul Complexului “Municipal” pentru a nu se mai face și alte deplasări în afara celor ocazionate de jocuri.
Din câte se pare, Severinul a fost ales pentru apropierea de Târgu-Jiu, în ultimele săptămâni purtându-se discuții intense și pentru a se juca în Ghencea, o variantă care ar fi fost pe placul lui Edi Iordănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here