Patru evazionişti arestaţi preventiv la Târgu Jiu

367

inselaciune (3)Operaţiune de succes a poliţiştilor şi procurorilor gorjeni care au obţinut mandate de arestare preventivă pentru patru indivizi, unul din judeţ, care au prejudiciat o firmă de leasing şi bugetul de stat cu peste 800.000 de euro şi peste 1,2 milioane de lei.

Gorjeanul implicat în aceste afaceri este un contabil care oricum este în spatele gratiilor, având de executat o pedeapsă pentru fapte similare. Emilian Toropu este din Bălăneşti, el fiind contabilul a două firme din municipiu administrate de doi bărbaţi din Vâlcea. Aceştia, în complicitate cu un angajat al unei firme de leasing din Bucureşti au păgubit firma din capitală cu 820.000 de euro după ce au achiziţionat diferite utilaje pe care le-au vândut cu ajutorul unor acte false, banii nefiind găsiţi până acum, la fel ca şi utilajele.

Unul dintre cei doi vâlceni era de mai mult timp în atenţia autorităţilor din Gorj, Garda Financiară sesizând Poliţia cu câteva luni în urmă despre faptul că firma acestuia a făcut achiziţii intracomunitare şi nu a achitat TVA şi taxe la buget de 1,2 milioane lei. Ancheta începută atunci a fost conexată acum la dosarul ţepei date cu utilaje de construcţii, dosarul căpătând o consistenţă şi mai mare. Nu mai puţin de 10 ore au avut nevoie magistraţii de la Tribunalul Gorj pentru a delibera în privinţa mandatelor de arestare preventivă a celor patru suspecţi, ieri dimineaţă, în jurul orei 4.00, fiind emise mandatele de arestare preventivă pe numele celor în cauză.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here