Patronul unei firme de transport, obligat să plătească daune morale unui agent: ,,Dacă îi dădeam cu capul în gură, îmi zbura șapca din cap. Sunt nevinovat!”

1217

Administratorul firmei Plutanul Trans SRL, Ilie Plută, care a fost implicat, în 2017, într-un scandal cu un echipaj de la Rutieră, pe raza orașului Târgu-Cărbunești, a aflat prima decizie în dosarul în care a fost judecat pentru ultraj. Instanța a decis aplicarea unei amenzi penale în valoare de 5.000 de lei. Omul de afaceri este obligat să plătească și daune morale de 10.000 de lei unui polițist.,,Condamnă pe inculpatul Plută Ilie la o pedeapsă de 5000 de lei amendă penală reprezentând 200 de zile, amendă în cuantum de 25 de lei ziua, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă şi dispune obligarea inculpatului Plută Ilie la plata către aceasta a sumei de 10.000 de lei cu titlu de daune morale.Obligă inculpatul la plata către partea civilă a sumei de 4000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare efectuate de partea civilă.
Cu drept de apel în 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, a decis un magistrat din cadrul Judecătoriei Târgu-Cărbunești, pe 4 iulie. Decizia a fost atacată de patron și de polițist. ,,Bineînțeles că am atacat decizia. Nu e dreptate deloc.
Se vorbește numai despre el, despre noi nu se vorbește nimic sau despre martorii mei.
Ei spun că se vede pe imagini, dar nu e, se vede cum mă dezechilibrez eu, dacă îi dădeam cu capul în gură, îmi zbura șapca din cap.Sunt nevinovat. Acum o să cheme din nou martorii, la apel, o să vină oamenii să spună, o să-l cheme și pe el, că el nu binevoiește și minte cu nerușinare, și el și avocații mint că nu a mai putut să vină să lucreze la Târgu-Cărbunești, s-a dus la Novaci, spunea că eu sunt om periculos, că de aceea nu a mai venit la Cărbunești, că i-a fost frică de mine și îi e frică în continuare. Ți-e frică de mine și ți-a fost frică de mine și acum ești pe raza mea, pe raza comunei Roșia de Amaradia, adică faci serviciu pe raza mea. Acum nu îți mai e frică?Asta am invocat. La Cărbunești, că mă întâlneam o dată sau de două ori pe săptămână, îi era frică și acum că mă întâlnesc cu el la Roșia de Amaradia, că vine cu MCV-ul, nu îi e frică? Cine m-a văzut pe mine om periculos, lucrez pe autobuz de copil, pe cine am bătut? Pe cine am jignit? Pe cine am înjurat? Am fost transportator de o viață.Am transportat lume, mă cunoaște toată lumea ce om sunt. Aduc la apel și adrese de la unitățile unde am lucrat eu, dacă am avut evenimente rutiere, dacă am adus pagube, pe timpul lui Ceaușescu și după Revoluție. Toată lumea mă cunoaște, și prin țară, de la spitale, doctori care au făcut naveta cu noi. Eu am avut treabă cu fata mea atunci, i-am spus ce are de tot mereu amendează fata. Cum spui că i-am dat cap în gură și m-a scos vinovat, atâta timp cât fata mea a câștigat plângerea?I-a dat câștig de cauză. Cum spui că a avut oameni în picioare, când instanța i-a dat câștig de cauză? I-a admis plângerea, i-a anulat procesul verbal cu 9.000 de lei amendă”, a declarat, ieri, pentru Gorjeanul, Ilie Plută. Apel au formulat și procurorii, după prima sentință.

Ancheta, efectuată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti
Altercația a avut loc pe 27 ianuarie 2017, în urma unui control efectuat în trafic.
Administratorul firmei de transport a susținut că el a fost agresat de un agent de la Rutieră, în timp ce poliţistul a declarat că ar fi fost lovit de acesta. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, la sesizarea fostului angajat al Poliţiei Târgu-Cărbuneşti, care în prezent își desfășoară activitatea la Novaci. Altercaţia ar fi început după ce agentul Liviu Cîrstea a oprit în trafic microbuzul condus de fiica lui Ilie Plută. Tânăra i-ar fi spus tatălui care se afla cu un alt microbuz în spatele său că ar fi fost jignită de agent, iar acesta i-ar fi cerut explicaţii. Mai mult, administratorul firmei a susținut că este hărţuit de poliţiştii din Târgu-Cărbuneşti, fiind oprit permanent în trafic, spune el, în favoarea unei societăţi concurente de transport de persoane. ,,Fata era la serviciu, conducea microbuzul în faţa mea. Au oprit-o şi eu m-am dus să îi întreb ce tot au cu fata mea de o opresc şi o amendează. Au jignit-o pe fiica mea. Probleme de genul acesta sunt în fiecare zi. (…) A zis că i-am dat cu capul în nas, dar nu are nimic. Pe mine m-au lovit în spate. M-au imobilizat, m-au dus la Poliţie. Am pierdut toată ziua de muncă. Am ajuns la Urgenţe, la Târgu-Jiu. Şi fiicei mele i s-a făcut rău. A ajuns la Cardiologie, unde este internată. Era o domnişoară la volan. Fata a fost la Academia de Poliţie, cu universitate urmată şi master. Am făcut plângere pentru hărţuire”, a declarat Ilie Plută, la scurt timp după scandal.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here