Patroni cercetaţi pentru evaziune cu cărbune şi lemne

564

Administratorul unei societăţi care comercializează cărbune s-a ales cu dosar penal după ce poliţiştii au descoperit că acesta „a uitat” să înregistreze în evidenţele firmei veniturile obţinute. El este acum cercetat pentru evaziune fiscală. Pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni este cercetat şi administratorul unei societăţi comerciale care a vândut lemne mai multor persoane, fără a elibera chitanţe sau a înregistra veniturile obţinute în evidenţele firmei.

Potrivit poliţiştilor, timp de şase ani de zile, bărbatul, în vârstă de 48 de ani, din Glogova, nu a înregistrat în evidenţele financiar-contabile ale firmei veniturile obţinute din vânzarea de cărbune. Este vorba de suma de aproape 96.000 lei. „Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Ş.S., în vârstă de 48 ani, din comuna Glogova, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada iulie 2008 – septembrie 2014, nu a înregistrat în evidenţele financiar contabile ale societăţii veniturile obţinute din activitatea de comercializare a cărbunelui, în cuantum de 95.717 lei, fiind identificate mai multe facturi fiscale şi alte documente financiar contabile necompletate sau întocmite în mod necorespunzător”, a anunţat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate.

Afaceri ilegale cu lemne la Tismana
În vizorul oamenilor legii a mai intrat miercuri şi un patron care a vândut lemne mai multor localnici din Tismana, fără a le da chitanţe pentru sumele încasate şi fără a înregistra veniturile obţinute astfel în evidenţele financiar contabile ale societăţii pe care o administrează. „Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Tismana s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în noaptea de 07.10.2014, M.V.T., în vârstă de 46 ani, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a vândut cantitatea de 27,77 m.c. material lemnos, în valoare de circa 5.555 lei, lui S.T.T., de 30 ani, T.I., de 41 ani şi G.I., de 48 ani, toţi din oraşul Tismana, fără a li se elibera în acest sens documente pentru cantităţile respective şi fără a evidenţia în contabilitate veniturile obţinute. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate”, a precizat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
R.L.

3 COMENTARII

  1. Mucenic Valentin Tudor este evazionistul prins de politisti . acesta mai e condamnat cativa ani de puscarie cu suspendare , acum i sa infundat . bine ca l au arestat ca a defrisat padurile Tismanei . Vinde lemnele firmei fara acte si baga banii in buzunar . Se vede ca avem sef nou la politia Tismana .Felicitari dlui comandant .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here