Pastile de potență luate de medici în locul pacienților! Utilizatorul Aksam ameninţă cu judecata Spitalul Rovinari

796

Concursul organizat săptămâna trecută pentru ocuparea postului de manager la spitalul din Rovinari a scos la iveală nu doar că funcția vacantă a stârnit interesul pentru un singur candidat, ci și că respectivul a consumat acum un an pastile de potență care, în mod normal, trebuiau să ajungă la pacienții săi. Dr Kadour Aksam, originar din Siria, urolog ca specializare, a picat examenul respectiv, dar a devenit și mai cunoscut prin prisma scandalului generat de pastilele pe care nu le-a mai prescris pacienților. El recunoaște că o mare parte din medicamentele de potență, care proveneau dintr-o donație, au fost consumate de el și de alți medici din unitatea sanitară, efectele pe care aceștia le așteptau nefiind cele scontate. Pe consumatori i-a durut capul și s-au jurat că nu vor mai lua așa ceva toată viața, după cum mărturisește medicul.
“Au fost două sau trei cutii, nu mai știu exact, care fuseseră donate acolo la spital alături de alte medicamente. Am fost chemat să le iau, le-am ridicat, iar apoi am luat și eu și alți colegi de-ai mei, dar am dat și la pacienți câte o jumătate din ele. Nu au fost așa de bune însă pentru că nici cei care le-au donat nu le-au dat că eram noi frumoși, ci că erau aproape de expirare. Nu știu dacă din cauza asta sau din alte motive, dar am avut dureri de cap și colegii m-au înjurat”, spune medicul, acesta fiind și cetățean român de 41 de ani. Cât despre concursul pe care l-a picat, cu nota 4,50, deși avea nevoie de minimum 7,00, spune că va contesta și e convins că informațiile devenite publice despre lipsa medicamentelor de potență nu e întâmplătoare.
DSC_0069Aksam dorește acum să dea în judecată conducerea spitalului, deși, cel mai probabil, mai întâi el va trebui să răspundă unor întrebări ale polițiștilor, care s-au autosesizat și au deschis un dosar pentru a vedea dacă acesta a comis vreo infracțiune. El spune că asistenta cu care lucra în acea perioadă a fost deja interogată de oamenii legii, medicul fiind convins că dacă nu s-ar fi încăpățânat să candideze nu ar fi existat aceste probleme. De partea cealaltă, managerul interimar al Spitalului din Rovinari, Constantin Talabă, spune că el nu are nicio implicare în povestea cu ancheta Poliției sau cu informațiile despre lipsa medicamentelor de potență, cu atât mai mult cu cât nu candidează pentru a fi considerat un competitor al medicului. “Eu nu am fost înscris la concurs, iar despre povestea aceasta cu medicamentele am aflat dintr-un articol de presă, nu pe linie administrativă internă. E vorba despre vreo trei cutii de medicamente de potență, valoarea lor e de vreo câteva sute de lei, care au fost scoase din farmacia spitalului pe bază de condică de medicamente. Nu știu dacă medicul respectiv riscă ceva, știu că e o anchetă a Poliției în curs și acolo se vor lămuri toate aspectele”, a menționat managerul interimar de la Rovinari.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here