Paştele, departe de familie

344
Sărbătorile Pascale s-au marcat şi în Centrul Maternal. Deşi femeile care sunt internate aici au avut parte de un meniu tradiţional, nicăieri nu este ca acasă.

Nu toate mamele internate în Centrul Maternal şi-au petrecut sărbătorile în instituţia de ocrotire. Dintre cele zece femei, doar două nu au mers acasă. Acestea au stat cu gândul la familie, colegele din Centrul Maternal le-au devenit prietene bune. „Eu am stat aici de Paşti. Mi-aş fi dorit să fim toate fetele. Îmi este dor de ele”, a povestit o mamă internată în centru. Totuşi, atât mamele care au rămas internate, împreună cu micuţii, cât şi copiii din centrul de zi, au avut parte de o masă cu mâncăruri tradiţionale. Potrivit directorului Centrului Maternal din Târgu-Jiu, Gheorghe Milosteanu, meniul de Paşti a fost unul bogat. „Nu a fost un meniu la fel ca în anii trecuţi,. S-a simţit puţin că este an de criză dar, cu toate acestea, le-am pus pe masă tot ce trebuia să fie de sărbători, de la ouă roşii, la sarmale cu piftii şi cozonac”, a declarat Milosteanu.
Cadouri pentru mame şi copii
La aceste femei care au posibilităţi materiale reduse şi care, de cele mai multe ori, nu mai au nici sprijinul familiei, s-au gândit mai multe persoane. Elevii, le-au adus cadouri înainte de Paşti. Aşa se face că toate cele zece mame cât şi copiii lor au primit pachete cu hăinuţe dar şi cu alimente de la mai multe persoane cu suflet. Un alt obicei care s-a împământenit la Centrul Maternal Târgu-Jiu este acela ca oamenii obişnuiţi să se ofere să boteze copiii mamelor internate. Un astfel de caz a avut loc chiar de Florii când au fost creştinaţi doi micuţi, unul dintre ei având ca părinţi spirituali oameni cu inimă mare care nu o cunoşteau pe mamă, dar care au dorit să facă acest gest.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here