Paste cu ton şi dovlecel

382
Ingrediente: 400 g paste tip rigatoni, 300 g dovlecel, 200 g ton in ulei de măsline, 1 căţel de usturoi, ½ pahar vin alb sec, 100 ml supă de legume din cub, frunză tocată de pătrunjel, ulei de măsline, sare, piper.

Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă, se spală, se taie rotogoale subţiri, apoi se pun într-o tigaie teflonată împreună cu usturoiul zdrobit, pe foc moderat în 4 linguri ulei de măsline. Se toarnă vinul şi se lasă să se evapore, după care se pune supa de legume şi se lasă să se gătească timp de 5 minute. Se adaugă în tigaie tonul scurs de ulei şi rupt bucăţele. Se amestecă bine, se potriveşte de sare şi piper şi se mai lasă pe foc câteva minute până se formează un sos consistent. Pastele se fierb în apă sărată şi când sunt gata se amestecă cu grijă cu sosul de ton şi dovlecel şi se servesc presărate cu frunză de pătrunjel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here