Pasiunea, brăţară de aur – Olimpic naţional, informatician în devenire

273
elev olimpicPasiunea pentru computere a transformat-o în meserie. Foarte mulţi tineri devin dependenţi de jocuri, neştiind că pot folosi acest aparat şi în alte scopuri.

Gabriel, însă, este olimpic la informatică, dorind să facă şi o carieră în programare.

Elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, Gabriel Purcaru este un tânăr cunoscut printre profesori pentru seriozitatea sa. Cel mai drag îi este, însă, profesoarei de informatică, aceasta pregătindu-l pentru olimpiadele naţionale la care ne reprezintă cu brio. Mihaela Runceanu i-a fost profesor încă din clasa a V-a, întâi la Şcoala generală numărul 11 din Târgu-Jiu şi apoi, la Colegiul naţional „Ecaterina Teodoroiu”, din acelaşi oraş. „Îl pregătesc încă de când era elev în clasa a V-a. De atunci a participat la olimpiade şi a ajuns la fazele naţionale în fiecare an”, a declarat profesoara tânărului.
„O generaţie puternică”
Deşi îi place foarte mult ce face, elevul povesteşte că este destul de greu. În opinia sa, elevii pe care i-a întâlnit sunt foarte bine pregătiţi, fiind o generaţie puternică. În clasa a VI-a s-a clasat pe locul II la faza naţională, în rest, în fiecare an reuşind să obţină o menţiune. Acest lucru a reuşit şi la olimpiada din acest an, fiind în primii 10 cei mai buni elevi din ţară. „A fost la un pas de lotul naţional”, a mai spus Mihaela Runceanu. Modest din fire, elevul nu se laudă cu rezultatele sale care nu sunt unele uşor de obţinut. „În primul rând este foarte muncitor, modest. Munceşte foarte mult. Ne întâlnim săptămânal şi îi dau de lucru. Niciodată nu a trebuit să îl rog să facă ceva”, a completat profesoara. Gabriel vrea să continue să lucreze în acest domeniu, gândindu-se la o carieră în programare. Pentru că a muncit foarte mult în toată această perioadă, acum elevul stăpâneşte foarte bine noţiunile, jucându-se cu materia care se face la clasă.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here