Pască cu ciocolată

790

Ingrediente:
Faină albă calitate superioară – 1 pahar (paharul de 200ml);
Zahăr – 2 pahare (1 pahar pentru aluat, 1 pentru umplutură şi plus 4 linguri de zahăr pentru glazură);
Ouă – 3 bucăţi;
Lapte – ½ pahar;
Unt – 200 g + 2 linguri pentru glazură şi untul să fie moale, la temperatura camerei;
Brânză de vaci – 500 g;
Praf de copt – 1 plic de 10 g;
Cacao pudră – 4 linguri (2 pentru blat şi 2 pentru glazură);
Esenţă de vanilie – 2 buc. (una pt blat şi alta pt brânză).

Mod de preparare:
Blatul de cacao:
Se amestecă 100g de unt moale cu 1 pahar de zahăr. Apoi se adaugă 1 ou şi se amestecă bine până devine o compoziţie mai cremoasă. Se adaugă jumătatea de pahar de lapte, se amestecă bine. Se amestecă făina cu praful de copt – se mixează bine. Se adaugă vanilia şi praful de cacao (2 linguri) şi se amestecă bine. Aluatul este mai lichid, ca pentru chec sau o smântână mai groasă.
Umplutura de brânză:
Se amestecă brânza de vaci, 2 gălbenuşuri, 1 pahar de zahăr, 100g de unt moale şi vanilia. Se mixează bine, iar dacă a iesit prea moale se adaugă 2 linguri de gris şi se mai amestecă puţin. Albuşurile de la cele două ouă se bat spumă tare. Se amestecă compoziţia de brânză cu albuşurile bătute spumă.
Glazura:
Într-o cratiţă se amestecă 4 linguri de zahăr cu 3 linguri apă, 2 linguri cacao şi 2 linguri de unt. Puneţi pe foc şi când se dizolvă toate ingredientele şi începe să fiarbă uşor compoziţia – faceţi focul mic şi lăsaţi puţin până se îngroaşă ca un aluat de clătite.
Se foloseşte o tavă rotundă adâncă, de preferat cu pereţii detaşabili. Se aşterne pe fundul tăvii o bucată de hârtie de copt, se unge hârtia şi pereţii tăvii cu unt. Pereţii tăvii din afară trebuie acoperiţi cu folie de aluminiu. Turnaţi jumătate din blatul de cacao în tavă – cu o lingură îl întindeţi pe tot fundul tăvii şi puţin îl ridicaţi şi pe pereţi, cam 1 cm. Apoi turnaţi umplutura de brânză. Luaţi cu o lingură câte puţin din restul de aluat de cacao şi puneţi deasupra peste umplutura de brânză. Distribuiţi cât de cât egal cu lingura peste tot şi apoi cu un cuţit, încet, îl întindeţi pe toată suprafaţa. Se coace pasca la foc mic – 150 grade – cam 1 oră. Testaţi blatul de deasupra cu scobitoarea. După ce s-a răcit trebuie scoasă hârtia de copt şi aranjată frumos pasca pe un platou sau farfurie. Turnaţi glazura peste pască, o lăsaţi 10-15 minute pe masă, apoi o daţi la frigider pentru 2-3 ore minim. După acest timp o tăiaţi şi o savuraţi cu toată familia.
Poftă Bună!
Pagină realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here