Pasageri ai unui autocar românesc, răniţi într-un accident în Ungaria

584
pasageriUn număr de 12 persoane au fost rănite, dintre care unele grav, după ce un autocar românesc a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat în apropiere de Szeged, în sudul Ungariei, a anunţat ieri o purtătoare de cuvânt a poliţiei locale. Şoferul autocarului a declarat că accidentul s-a produs deoarece unul dintre pasageri s-a apropiat de el în timp ce conducea şi a tras de volan, ceea ce a determinat autocarul să iasă de pe carosabil. Darius Chesnoiu a declarat că nu a putut să readucă vehiculul pe şosea, iar acesta s-a lovit de o furgonetă parcată în paralel pe un drum secundar, apoi s-a răsturnat.

Pasagerii au fost nevoiţi să folosească ieşirile de urgenţă şi geamurile.

Purtătoarea de cuvânt al poliţiei Szilvana Tuczakov a declarat că pasagerul responsabil de accident a fost interogat de poliţie după ce a primit îngrijiri medicale.
Autobuzul se îndrepta către graniţă, venind din Spania. Accidentul s-a produs pe drumul 43. Pasagerii care aşteaptă pe marginea drumului urmează să fie transferaţi într-un alt autocar care îi va duce către România.
Cei 12 români răniţi sunt internaţi la spitalul din Szeged, iar trei dintre ei sunt în stare gravă, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Alin Şerbănescu.
Potrivit sursei citate, cele 12 persoane făceau parte dintr-un grup de 49 de români care veneau din Spania cu autocarul, în momentul producerii accidentului, în apropiere de graniţa cu România.
Alin Şerbănescu a spus că viceconsulul României la Szeged se află la spitalul din ceastă localitate, unde sunt internate victimele, iar ceilalţi membri ai Consulatului păstrează legătura cu grupul de români, dar şi cu autorităţile ungare.
„Potrivit informaţiilor pe care le avem, printre răniţi nu există copii”, a afirmat Alin Şerbănescu, precizând că trei dintre victime sunt în stare gravă.
Purtătorul de cuvânt al MAE a adăugat că ceilalţi 37 de pasageri care nu au fost răniţi urmează să sosească în România cu un alt autocar, care, cel mai probabil, a fost deja trimis de către firma de turism căreia îi aparţine autovehiculul implicat în accident.
Sorin Milcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here