Partidul Social Democrat militează pentru protejarea mediului și reducerea poluării

1879

Protejarea mediului, inclusiv prin stoparea tăierilor ilegale de pădure, a reprezentat întotdeauna o preocupare pentru parlamentarii Partidului Social Democrat. De aceea, reprezentanții PSD din Parlamentul României au inițiat de-a lungul timpului legi care au avut ca scop final crearea unui mediu sănătos și, totodată, sprijinirea producătorilor de energie autohtoni. Și în următorii patru ani, deputații și senatorii PSD vor trata cu maximă responsabilitate problematica poluării și stoparea fenomenului legat de defrișările ilegale ale pădurilor.
În programul de guvernare al PSD, acestei probleme îi este dedicat un întreg capitol:
1) STOPAREA DEFRIȘĂRILOR ȘI PROTEJAREA PĂDURILOR, prin dezvoltarea sistemului informatic de urmărire a materialului lemnos și revitalizăm aplicația „Radarul Pădurilor”. Stoparea exportului de lemn brut, concomitent cu reîmpădurirea masivă, în viziunea europeană aplicată companiilor: „Tai un copac, plantezi doi”.
2) REDUCEREA POLUĂRII ÎN MARILE ORAȘE, PRIN SUSȚINEREA TRANSPORTULUI VERDE ȘI ELIMINAREA SURSELOR DE POLUARE. Susținerea autorităților locale de a cumpăra mijloace de transport în comun electrice, extinderea pistelor de biciclete, închiderea depozitelor de gunoi care nu îndeplinesc condițiile legale.
3) SPRIJIN PENTRU CONSUMATORII VULNERABILI atât pentru plata facturilor la energie, dar și pentru investiții în izolarea termică a locuințelor.
4) GAZ ROMÂNESC MAI IEFTIN PENTRU ROMÂNI – Creșterea capacității de extracție a gazelor naturale, în special din Marea Neagră. Racordarea la rețeaua națională de gaze a 1 milion de familii până în 2024. Program Național de revitalizare a Petrochimiei naționale pentru valorificarea gazului intern în producția de îngrășăminte.
5) INVESTIȚII ÎN SOLUȚII ENERGETIC PRIETENOASE CU MEDIUL – Construirea de capacități de producție a energiei electrice și în cogenerare pentru marile orașe din România, precum București, Constanța, Timișoara, Iași și Craiova. Susținerea achiziției de automobile electrice.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here