Parteneriat cultural la Mătăsari

492
imagineColegiul Tehnic Mătăsari se numără printre unităţile de învăţământ gorjene care şi-au asumat cu cinste rolul de promotor şi continuator al fenomenului cultural pe plaiurile Jilţului. În acest sens, sâmbătă 20 februarie s-a desfăşurat a doua activitate din seria parteneriatelor educaţionale iniţiate de Colegiul Tehnic Mătăsari cu Muzeul Judeţean de istorie ”Alexandru Ştefulescu”, Muzeul Etnografic de la Curtişoara şi Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu”, intitulat ”Teatru-Oglindă a lumii”.

Prima activitate din cadrul acestui parteneriat a avut loc pe 28 noiembrie 2009, când 180 de elevi ai colegiului mătăsărean au vizionat piesa de teatru intitulată ”Bolero” de scriitorul Italian Achille Rosselletti şi au vizitat Muzeul Judeţean de istorie ”Alexandru Ştefulescu” din Tg-Jiu. Directorul adjunct al Colegiului Tehnic Mătăsari, Claudiu Purdescu a precizat că parteneriatele au fost încheiate pe o perioadă de un an între unitatea şcolară pe care domnia sa o reprezintă, Muzeul Judeţean de istorie ”Alexandru Ştefulescu” reprezentat de directorul, profesor Dumitru Hortopan şi Teatrul dramatic ”Elvira Godeanu”, prin persoana directorului instituţiei, regizorul Marian Negrescu. De organizarea acestor parteneriate cu valoare educaţională complementară cât şi de transportul beneficiarilor acestor acţiuni-elevii mătăsăreni, s-au ocupat, iniţiatorul acestui demers, directorul adjunct al Colegiului Tehnic Mătăsari, profesor Claudiu Purdescu, sprijinit de doamnele profesoare de limba şi literatura română, Monica Purdescu şi Denisa Chiliban. Referindu-se la scopul primordial al acestor parteneriate, directorul adjunct al C.T.Mătăsari, Claudiu Purdescu, a subliniat faptul că ele au rolul de a îmbogăţi universul cunoaşterii tinerei generaţii, realizarea unor activităţi comune de educare a elevilor în spirit multicultural, formarea conduitei participative la viaţa socială, cultivarea toleranţei, promovarea esteticului şi autenticului în defavoarea inesteticului, ocuparea timpului liber cu activităţi de tip recreativ-informativ-competiţional, menite să valorifice disponibilităţile şi abilităţile elevilor în diverse domenii. În activitatea din week-end-ul trecut au participat 130 de elevi de gimnaziu de la C.T.Mătăsari, care începând cu ora 10.00 au vizionat adaptarea teatrală a romanului ”Baltagul” de M.Sadoveanu , pusă în scenă de actorii Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu”, după care în jurul prânzului au mers la Muzeul de istorie ”Alexandru Ştefulescu” din Tg-Jiu. Claudiu Purdescu ne-a precizat că a treia etapă a parteneriatelor încheiate la sfârşitul anului trecut va avea loc în luna aprilie şi care se va adresa elevilor de liceu ai C.T.Mătăsari şi va cuprinde vizionarea unei piese de teatru, a unui autor din programa de bacalaureat, jucată pe scena Teatrului ”Elvira Godeanu”, urmată de o excursie cu caracter documentar la Muzeul Etnografic de la Curtişoara.

Transportul elevilor ce participă la acţiunile din programul de parteneriat este gratuit şi asigurat în colaborare de Complexul Energetic Turceni şi E.M.C. Jilţ.
Nicu Covaciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here