Parcul “Constantin Brâncuși”, reamenajat de voluntarii Provident

412

Parcul ,,Constantin Brâncuși” de pe malul Jiului a fost reamenajat sâmbătă de peste 30 de voluntari ai companiei de credite de consum Provident Financial România şi ai Asociaţiei Regionale pentru Dezvoltare Durabilă. Voluntarii au ajutat la montarea unui nou balansoar, a unui complex de tobogane, precum şi a altor instalaţii de joacă pentru copii. Amenajarea spaţiului a fost finanţată integral prin programul ,,Fiecare parc are povestea lui”, desfăşurat de Provident, în parteneriat cu autorităţile locale în mai multe oraşe din ţară.
Valoarea investiţiei s-a ridicat la 3.000 de euro, proiectul fiind implementat cu ajutorul Primăriei Târgu-Jiu.

“Suntem mândri că, împreună cu partenerii noștri, putem contribui la bucuria copiilor din Târgu-Jiu prin amenajarea acestui loc de joacă modern și sigur și sperăm ca pe viitor să derulăm noi proiecte în folosul comunităților locale”, a declarat Mihai Istrate, președintele Asociației pentru Dezvoltare Durabilă, cordonatorul proiectului în Târgu-Jiu.
Locul de joacă amenajat este situat pe malul râului Jiu, în apropiere de Poarta Sărutului și a fost ales în urma unui vot public la care au participat peste 1.900 de târgujieni.
În competiţie au fost înscrise trei parcuri, identificate cu ajutorul primăriei din Târgu-Jiu, iar comunităţile locale au fost invitate să îl voteze pe cel care are cea mai mare nevoie de reamenajare. Pentru a alege parcul preferat, locuitorii au avut la dispoziție trei posibilități de vot: prin intermediul voluntarilor Asociaţiei Regionale pentru Dezvoltare Durabilă, al agenților Provident sau pe site-ul www.parcultau.ro. Campania de votare s-a desfășurat în perioada 13 – 28 august 2012.

Parcul cu nr.7
“Suntem încântați că, prin reamenajarea acestui loc de joacă, am contribuit, pe de o parte, la păstrarea patrimoniului cultural local, iar pe de altă parte, la îmbunătățirea vieții comunităților din Târgu-Jiu. Aceste inițiative ne aduc mai aproape de clienții noștri și de preocupările lor și de aceea vrem să ducem mai departe programul Fiecare parc are povestea lui în cât mai multe orașe din țară”, a declarat Ivo Kalik, directorul general al Provident Financial România.
Programul ,,Fiecare parc are povestea lui” a fost iniţiat în 2010 şi va continua anul acesta în mai multe oraşe importante din ţară. Parcul din Târgu-Jiu se alătură altor 7 spaţii amenajate de la lansarea programului, în care au fost implicaţi peste 200 de voluntari Provident şi ONG-uri din Iaşi, Cluj Napoca, Galaţi, Craiova, Târgu-Mureş, Buzău și Suceava. În Cluj-Napoca a fost construit de la zero primul parc eco-rustic din ţară.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here