Păpădia – planta miraculoasă cu puteri tămăduitoare

1901

Păpădia este o plantă originară din Grecia şi a fost numită Taraxacum Officinale, adică “Remediu oficial pentru boli”. Este adevărat. Această plantă întâlnită în România pe toate pajiştile şi marginile de drum primăvara are puterea de a vindeca atât de multe boli încât ar putea înlocui cu succes orice medicament modern. Întreaga plantă are efecte curative datorită compuşilor care se întâlnesc atât în petale cât şi în tulpină şi rădăcină.

Păpădia conţine:
Vitaminele A, B1, B2, B5, B6, B12, C, E, D, G şi P, potasiu, sodiu, calciu, fosfor, fier, magneziu, cupru, cobalt, zinc, inulină, pectină, acid galic, acid linoleic şi linolenic.

Păpădia tratează diferite boli de ficat şi bilă
Păpădia este foarte cunoscută şi apreciată pentru efectele sale benefice asupra sănătăţii ficatului şi a bilei. Substanţele active care se găsesc în păpădie stimulează activitatea stomacului, a ficatului şi a bilei, având un efect diuretic care ajută organismul să elimine toxinele. De asemenea, păpădia conţine substanţe care protejează celulele hepatice şi are un efect tonic asupra lui, a splinei şi a bilei. Numeroase studii au scos la iveală faptul că păpădia vindecă afecţiuni precum hepatitele, icterul şi dischineziile biliare.

Păpădia – un puternic detoxifiant şi antiinflamator
Datorită vitaminelor şi mineralelor pe care păpădia le conţine, ea acţionează ca un tonic şi ca un diuretic asupra organismului, are un puternic efect detoxifiant, curăţă sângele, ficatul şi colonul de toxinele acumulate în timp, le reglează activitatea şi le stimulează.

Păpădia luptă împotriva cancerului
Păpădia previne şi luptă împotriva cancerului prin conţinutul său bogat de vitamina A şi C. Anumite studii au scos la iveală efectele benefice pe care consumul de păpădie le are asupra cancerului bucal şi la plămâni.

Păpădia – adjuvant pentru diabetici şi obezi
Păpădia conţine o substanţă numită inulină, un zahăr care nu stimulează secreţia de insulină a pancreasului ca alte zaharuri, şi care este foarte benefică pentru oamenii care suferă de diabet sau de hipoglicemie. Consumul de păpădie previne şi luptă împotriva diabetului şi echilibrează nivelul de zahăr din sânge, ajutând astfel şi în curele de slăbire.

Păpădia reduce riscul de infarct
Păpădia are un conţinut ridicat de potasiu şi magneziu, două minerale care ajută la detoxifierea sângelui, la scăderea tensiunii şi a colesterolului, reducând astfel riscul bolilor de inimă, a infarcturilor şi a atacurilor cerebrale.

Păpădia vindecă bolile de piele
Păpădia conţine Vitamina A şi seleniu, doi compuşi care ajută foarte mult la curăţarea, regenerarea şi înfrumuseţarea pielii. Consumul de păpădie este benefic pentru persoanele care suferă de acnee, eczeme sau alte boli de piele.

Metodele de preparare a păpădiei:

Ceaiul sau infuzia de păpădie
Ceaiul sau infuzia de păpădie este foarte bună pentru cei care suferă de pietre la rinichi, cistită, nefrită, hepatită, anemie, tensiune etc. Se consumă zilnic o cană de ceai făcută din apă şi 2 linguriţe de păpădie (frunze şi rădăcini).

Pulberea de păpădie
Pulberea de păpădie are un efect benefic asupra oamenilor care suferă de hepatite grave, ciroză, caliculi biliari, colesterol, icter, boli ale pielii etc. Se administrează de patru ori pe zi câte o lingură rasă de pulbere de păpădie, se ţine sub limbă timp de 15 minute (sau mai mult dacă puteţi) şi se înghite apoi cu puţină apă.
După 15 minute se recomandă să mâncaţi. Această cură se ţine 3-4 luni, în funcţie de problemele de sănătate prezente.

Cafea din păpădie
Din rădăcinile zdrobite şi prăjite de păpădie se poate obţine un amestec excelent pentru a face cafea din păpădie. Această băutură este amară dar este benefică pentru întreg organismul. Poate înlocui cu succes cafeaua obişnuită zilnică.

Salata de păpădie
Salatele de păpădie sunt foarte sănătoase şi gustoase. Secretul pregătirii unei salate este ca frunzele să fie culese de dimineaţă, înainte ca floarea să se deschidă (altfel fruzele vor fi cam amărui), se spală bine, se taie mărunt, se adaugă salata verde, mărar, pătrunjel, zeamă de lămâie, sare de mare şi ulei de măsline. Diabeticii pot folosi şi tijele de la păpădie care sunt foarte bune pentru reglarea glicemiei. Salatele pot fi consumate de trei ori pe zi, înainte de mesele principale.

Smoothie de păpădie
Efectele păpădiei pot fi şi mai puternice dacă ea este consumată atunci când este proaspătă. O modalitate uşoară şi gustoasă de preparare este cea sub formă de green smoothie. Se pun în blender câteva frunze şi tulpini de păpădie, o mână de spanac, o mână de urzici, o banană, lapte sau apă (după preferinţă), miere (după preferinţă) şi zeama de la o jumătate de lămâie. Această băutură este foarte bună pentru detoxifierea întregului organism, pentru combaterea anemiilor şi pentru reducerea stresului şi a oboselii.
Păpădia este un exemplu de elemente, vitaminte şi alte substanţe active armonios combinate în cantităţi optime pentru organismul uman.
Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here