Pandurii vrea 39-40 de puncte pentru liniște

475

Cu un bagaj de 30 de puncte după primele 17 etape scurse din sezonul regulat, Edi Iordănescu și-a făcut calculele și știe de ce mai are nevoie pentru un Crăciun și un An Nou liniștit pentru echipa sa.

Pe lângă cele 30 de puncte ce pun Pandurii în grupul primelor șase în clasamentul Ligii 1, echipa gorjeană trebuie să mai câștige trei meciuri până la finalul anului pentru a fi ferită de emoții în primăvară. Edi Iordănescu a anunțat încă de la începutul campionatului care ar fi traseul ideal pentru Pandurii pentru a-și asigura prezența în play-off, prezență care ar conduce la atingerea obiectivului trasat la începerea campionatului: “Din ce calculasem dinainte spuneam că 38-39 de puncte ar fi bine, iar cu 40 am avea șanse mari, chiar siguri că o să fim în play-off. Rămân consecvent calculelor făcute. N-am mai avea emoții dacă am închide anul cu 39 de puncte, iar cu 40 am fi liniștiți pentru primăvară”, a declarat antrenorul Pandurilor.

Cât de repede vin punctele?
Pandurii are parte de un program care ar trebui să-i aducă destul de repede punctele la care Edi Iordănescu visează. Pandurii are două meciuri pe teren propriu la reluarea campionatului după partida naționalei contra Italiei, cu Petrolul și Concordia, dar Edi Iordănescu vede aceste meciuri ca pe oricare altele: “Nu pot să zic că e cea mai importantă perioadă, cea care urmează, pentru că fiecare perioadă a fost importantă. Au fost puncte puse în joc la fel ca și acum, fiecare joc se joacă pe trei puncte, nu mai mult. Noi trebuie să strângem puncte pentru a avea liniște. Dacă ne uităm pe calendar, în primăvară, avem trei meciuri extrem de grele, deschise oricărui rezultat. Poți să iei foarte multe puncte și din acele jocuri, cum am luat în trecut, dar poți să nu iei deloc. Sunt echipe foarte bune, toate implicate în lupta pentru play-off și atunci e important să scoatem cât mai multe puncte”, a mai spus fiul “Generalului”. Ținând cont de parcursul de până acum al Pandurilor, dar și al viitoarelor adversare se presupune că trupa lui Edi Iordănescu va aduna încă șase puncte în următoarele două etape, dar tehnicianul gorjenilor atenționează asupra faptului că partidele respective nu mai sunt atât de ușoare precum păreau acum câteva etape: “Mi-aș dori 39 de puncte, poate chiar 40 ca să putem avea liniște, să nu mai avem emoții pe final, însă niciun joc nu e ușor. Voluntariul a fost la un pas să bată CFR-ul, nu mai sunt rezultate cunoscute, nu mai sunt jocuri ușoare. Trebuie să scoatem cât mai mult de la fiecare joc, iar când tragem linie în decembrie, să avem minim 39 de puncte”, a explicat tânărul tehnician al Pandurilor.

Judecată amânată
Antrenorul Pandurilor mai are de așteptat o săptămână până când va afla dacă va putea sta pe banca echipei sale la meciurile cu Petrolul și Concordia sau câte etape va avea de ispășit pentru eliminarea din meciul de la Iași. Edi Iordănescu a fost trimis în tribune la meciul respectiv după ce a protestat la deciziile arbitrului Marius Avram. Comisia de Disciplină din Cadrul Federației Române de Fotbal a avut ieri pe lista de ordine și această eliminare, însă o sentință urmează a fi dată pe 18 noiembrie, când a fost stabilit un nou termen de judecată a cazului “Iordănescu”. Tehnicianul Pandurilor speră într-o măsură reparatorie a comisiei, în sensul că așteaptă clemență având în vedere faptul că deciziile luate de Marius Avram au condus la o viciere de rezultat cât se poate de evidentă.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here