Pandurii sună reunirea, războaiele continuă!

800

Oficialii echipei Pandurii Târgu Jiu au decis ca reunirea lotului să aibă loc luni. La adunare au fost chemaţi toţi jucătorii aflaţi încă sub contract cu Pandurii, dar şi jucători de la echipa a doua care vor fi promovaţi la prima echipă. Fotbaliştii se vor prezenta la ora 13.00 la baza de antrenament din incinta Centrului de Copii şi Juniori. Bineînţeles, incertitudinile încă planează asupra şanselor de supravieţuire pe care le are echipa de fotbal, mai ales în contexul celor întâmplate la sfârşit de săptămână. Lui Marin Condescu i-a fost confirmată, încă o dată, calitatea de creditor, iar în acest sens Curtea de Apel Craiova a dat o sentință definitivă şi irevocabilă prin care datoriile clubului către fostul şef (aproximativ 1 milion euro) sunt recunoscute oficial de către instanța de judecată. Pe de altă parte, Tribunalul Gorj a anulat hotărârea AGA prin care Narcis Răducan a fost numit preşedinte la Pandurii Târgu Jiu în 2015, plângerea fiind depusă în instanţă chiar de Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia, condusă de Marin Condescu. Dacă Răducan a condus ilegal Pandurii, rămâne de văzut cine va răspunde pentru cei 1,7 milioane de lei primiţi de cel mai scump preşedinte din istoria clubului. Răducan este omul care a contribuit la rândul său la gaura imensă în care se află Pandurii Târgu Jiu, şi prin salariul său uriaş, dar şi prin faptul că şi-a menţinut standardele înalte (cantonamente scumpe şi hoteluri de lux), atunci când “robinetul” era de mult închis. S-a speculat intens că Răducan a fost adus pe filieră politică, fiind şi rudă cu antrenorul de atunci, Edi Iordănescu. Interesant este că tehnicianul a văzut ce se întâmplă în Gorj, şi a plecat înainte ca situaţia să devină ridicolă. Revenind la Răducan, acesta a avut sprijinul fostului preşedinte al Consiliului Judeţen Gorj, Ion Călinoiu, care declara că Răducan este scump tocmai pentru că aduce şi bani la echipă.

Cer audit!
Administratorul special al clubului, Marin Golea, nu exclude posibilitatea unui audit, dacă Pandurii va intra în faliment. Contractul lui Răducan a fost semnat de către fostul manager de la CEO, Laurențiu Ciurel, care nu ar fi avut mandat din partea AGA. O altă veste încurajatoare pentru actuala conducere este faptul că Pandurii a câştigat în instanţă şi alte procese cu Antal, Răduţ şi Ţucudean, şi a scăpat de plata a zeci de mii de euro. La sfârşitul săptămânii trecute, Curtea de Apel Craiova hotăra astfel: “Soluţia pe scurt: Admite apelul. Schimbă sentinţa apelată în sensul că admite acţiunea şi dispune anularea contractului de cesiune de creanţă nr.11266/19.10.2016 încheiat între debitorul Centru Sportiv Pandurii – Lignitul Tg Jiu şi Răduţ Mihai Cosmin. Obligă intimatul pârât Răduţ Mihai Cosmin să restituie averii debitoarei suma de 72.226,8 euro. Definitivă”. De altfel, Golea nu exclude nici posibilitatea de a evolua în Liga 1, deşi pare puţin probabil. “Încercăm în momentul de faţă să reluăm activitatea cu Pandurii din Liga a 2-a. Sunt discuţii cu antrenori care s-ar putea concretiza în această perioadă. Dacă se judecă la TAS în regim de urgenţă putem accede în Liga 1, deşi pare imposibil. Şi Rapidul a jucat, în 2013, două etape, ar putea să se întâmple şi minunea asta. Dacă se ajunge la faliment, judecătorul sindic o să dispună un audit. Este obligatoriu! Până atunci noi încercăm să punem pe picioare echipa, aşteptăm din banii pe care o să-i avem în perioada următoare în conturi pentru că au mai fost câştigate câteva procese legate de tranzacţiile făcute de Narcis Răducan cu jucătorii pe care el a dorit în mod special să-i motiveze, să-i salarizeze. E o sumă suficientă ca să achităm prima rată către creditori şi la Finanţe, stopaje la sursă pentru ultimele plăţi făcute sportivilor”, a declarat Golea la un post de radio local.

Prunariu nu mai crede în Pandurii
Unul dintre oamenii de fotbal din Gorj, care a condus pentru o scurtă perioadă de timp Pandurii Târgu Jiu, Mihai Prunariu, rămâne sceptic în ceea ce priveşte şansele formaţiei de a supravieţui. Prunariu îndeamnă însă la unitate şi spune că soarta sportului rege în judeţ trebuie să fie un subiect de dezbatere între factorii responsabili şi oamenii care se pricep la fenomen. “Nu ştiu ce se va întâmpla cu Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Fără sprijinul autorităţilor locale, Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Târgu-Jiu şi Complexul Energetic Oltenia, este foarte greu să mai avem un club care să îşi propună performanţa. Sunt destul de multe variante, nu ştiu ce vor alege şi ce vor crede de cuviinţă să facă. Nu ştiu exact situaţia financiară a clubului şi nici cine mai contribuie din punct de vedere financiar, dar cred că are şanse foarte mici de supravieţuire, chiar aproape de zero, actualul club. Cred că autorităţile ar trebui să se aşeze la masă şi să decidă toate aceste lucruri, să discute şi cu specialişti în domeniul fotbalului, pentru că se pot găsi nenumărate soluţii. Trebuie să existe şi deschidere şi bunăvoinţă”, a declarat Prunariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here