Pandurii și-a prezentat careul achizițiilor de iarnă – Cei patru căpitani

580

Pandurii și-a ales un slogan frumos pentru campania de achiziții din această iarnă, la capitolul marketing au punctat spunând că au transferat patru căpitani, lui Edi Iordănescu rămânându-i acum să dovedească și în plan sportiv că cei patru sunt la nivelul imaginii create.

Pandurii nu a transferat mult în această iarnă, însă conducerea clubului gorjean și staff-ul tehnic al echipei susțin că este vorba doar de jucători care cresc în mod cert calitatea echipei. „Sunt patru jucători foarte buni, cu profil de lideri, nu întâmplător toţi au fost căpitani de echipă măcar o parte din carieră”, a declarat președintele Narcis Răducan în deschiderea conferinței de presă în care Pandurii și-a prezentat achizițiile de iarnă.

ropotan 10Oficialul echipei gorjene spune că Ropotan este un jucător cu experiență care își păstrează pofta de victorie și are experiența de a o transmite și noilor săi colegi: „Ropotan nu mai are nevoie de foarte multă prezentare, este un jucător care a trecut la un club mare în România, a atins nivelul echipei naţionale, apoi a făcut pasul în Rusia şi nu este simplu să joci patru ani la Dinamo Moscova, după care s-a întors cu o dorinţă de revanşă în fotbalul românesc, am avut o iniţiativă astă-vară împreună cu Edi să-l luăm, dar am vrut să ne confirme evoluţiile sale că poate să joace la acelaşi nivel. Am regăsit un jucător cu pofta de victorie şi atunci am făcut pasul decisiv”.
antal 10În privința lui Antal, președintele Pandurilor este sigur că va fi un atu important pentru Edi Iordănescu în ceea ce privește jocul ofensiv: „Odată ce acum doi ani a fost golgeterul campionatului, cred că nu mai era nevoie de argumente pentru aducerea lui. Am fost aproape să lucrez cu el la Galaţi, dar a plecat la Vaslui. Şi el a făcut pasul în străinătate, și chiar dacă încă nu are performanţe deosebite în străinătate, are vârsta necesară să adauge la CV-ul său, există şi motivaţia să ajungă la echipa naţională, şi toate lucrurile astea fac să ne ajutăm reciproc”. Narcis Răducan a mai adăugat că o calificare în cupele europene va însemna și o prelungire a înțelegerii semnate cu Hapoel Tel Aviv: „Deocamdată este împrumutat, dar avem opţiunea să prelungim acest împrumut. Chiar zilele trecute m-am întâlnit la Paris cu preşedintele lui şi ne-a promis că dacă vom juca în Cupele Europene au şi ei interesul să ni-l lase în continuare”.
acsinte 10Fundașul stânga Florin Acsinte a fost una dintre prioritățile antrenorului Edi Iordănescu și jucătorul își dăduse deja acordul pentru un transfer din vară, când își încheia contractul cu FC Botoșani, dar plecarea lui Marko Momcilovic la Steaua a grăbit transferul și Acsinte a ajuns deja în curtea Pandurilor.
Cel de-al patrulea nume de pe lista achizițiilor pandurilor vine din Liga a 2-a, dar atât președintele Narcis Răducan, cât și antrenorul Edi Iordănescu văd în Răuță un jucător cu un mare potențial ce poate fi pus în valoare la Pandurii. „Chiar dacă la prima vedere nu are aceeaşi atractivitate transferul, este o surpriză foarte plăcută pentru colegi, pentru staff-ul tehnic, a făcut meciuri bune în pregătire, îl cunosc de câţiva ani, am încercat anul trecut, când eram preşedinte la Astra, să-l duc la Astra. Preţul a fost piperat şi n-am reuşit. Am găsit oportunitatea să-l luăm acum, la 10% din preţul cerut în urmă cu un an, şi nu am stat pe gânduri, Edi îl cunoştea, de asemenea, foarte bine, aşa că ne-am mişcat rapid, pentru că erau şi alte echipe care îl doreau. A fost unul dintre cei mai buni jucători din Liga a 2-a în ultimii ani şi era normal să facă pasul către Liga I”, a comentat președintele Răducan aducerea lui Alexandru Răuță.

rauta 10„Am ales să vin la Pandurii pentru că sunt obiective îndrăznețe. Îmi place să mă lupt pentru ceva. Am venit aici ca să câștig campionatul. Cu siguranță ne vom bate la titlu. Suntem o echipă foarte puternică cu o conducere și un antrenor bun care știe să ne motiveze. Suntem un grup unit, am găsit niște băieți extraordinari, jucători buni. Ne vom lupta pentru campionat. Vreau să fiu sănătos, să iau campionatul cu Pandurii și apoi voi vedea. Îmi place concurența, nu e primul club unde am concurență. Cine e mai bun o să joace. Concurența este benefică pentru echipă. Am luat un titlu cu Dinamo, sper să-l iau și cu Pandurii și să fie al doilea din cariera mea”, Adrian Ropotan, mijlocaș defensiv.

„Sper din tot sufletul să câștigăm campionatul. Dacă ne vom dărui și vom respecta indicațiile antrenorului vom fi acolo unde ne dorim. Este un pas înainte în cariera mea. Pandurii are o echipă foarte bună, joacă un fotbal de calitate. Joc și pe dreapta și pe stânga, iar pe Horică sper să-l ajut să iasă golgheter. Dacă el va marca meci de meci și noi vom câștiga. Aici am găsit o echipă unită, așa cum era la Galați. Acum aici sunt jucători cu o calitate mai mare, sper să ne realizăm obiectivul. Unul din cei care m-au convins să vin aici a fost Edi. Și domnul Narcis m-a convins să vin aici și este un pas înainte”, Liviu Antal, mijlocaș ofensiv dreapta/stânga.

„Un pas important în cariera mea, până acum am jucat doar la Liga 2. Am mai avut oferte de la Liga 1, acum s-a concretizat. Sper să joc și să ducem echipa spre titlu. Aici am găsit oameni tineri, antrenor tânăr și de perspectivă și un grup unit, dornic de performanță. Pentru orice jucător este un salt mare, de la Liga a 2-a spre cupele europene. Avem șanse mari să facem performanță. Toate echipele sunt puternice, dar noi vom fi în primele echipe. M-am adaptat, am fost primit bine, suntem toți o familie”, Alexandru Răuță, mijlocaș defensiv.

„Momci este un jucător foarte bun, l-am urmărit pentru că a jucat pe același post ca și mine. Eu îmi doresc să fac mai multe decât el. Trebuie să luăm totul pas cu pas, fiecare meci în parte, să câștigăm puncte și la final tragem linie și vedem unde ne clasăm. Am venit la o echipă mare, cu jucători buni, valorolși, o echipă unită. Cred că pe viitor vom face o treabă foarte bună aici. Îmi plac antrenorii tineri, își dorește și domnul antrenor multe, ne insuflă multe pentru a da satisfacție pe teren”, Florin Acsinte, fundaș stânga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here