Pandurii se vor și mai uniți – Edi Iordănescu: „Am încercat să mai strângem puțin și grupul”

517

Nu doar aspectul pregătirii fizice a fost în atenția lui Edi Iordănescu în cantonamentul efectuat în pauza competițională la Brașov, antrenorul Pandurilor punctând și la capitolul relațiilor și spune despre perioada petrecută la munte că poate fi socotită și ca un team bulding.

De pe locul patru în Liga 1 la jumătatea sezonului regulat, Pandurii vrea să adune puncte în debutul returului pentru a avea asigurat cât mai devreme un loc în primele șase, ceea ce ar însemna îndeplinirea în mare măsură a obiectivului, acela de a readuce echipa în competițiile europene. Pentru a își pregăti echipa din toate punctele de vedere, Edi Iordănescu a apelat la un cantonament ce părea dedicat în special pregătirii fizice, dar tehnicianul echipei gorjene a dezvăluit că a avut și alte ținte în această perioadă: „Au fost patru zile pline cu antrenamente, o perioadă în care am încercat să ținem sub control echipa din toate punctele de vedere. O perioadă utilă, am încercat să mai strângem puțin și grupul, am făcut o masă împreună pentru a se suda relațiile interumane”, a mărturisit Edi Iordănescu. Revenind la pregătirea fizică, Edi Iordănescu spune că răspunsul jucătorilor a fost unul pe care-l apreciază, dar care poate fi cuantificat doar prin rezultate, așa că așteaptă acum primele etape pentru a putea avea confirmarea bunei pregătiri pe care el susține că a făcut-o cu echipa: „Ca și concluzie a fost o perioadă mai mult decât eficientă. Băieții au răspuns bine la programul solicitant, o perioadă pe care trebuia să o gestionăm bine pentru că ne influențează foarte tare perspectivele. Sper ca prin rezultate să confirmăm ceea ce am spus eu”, a declarat antrenorul Pandurilor.

Continuă seria rezultatelor pozitive?
Precedenta pauză oferită campionatului de meciurile echipei naționale a fost folosită de Edi Iordănescu tot pentru a-și duce echipa la Brașov. Cu bateriile încărcate în acel cantonament, trupa lui Edi Iordănescu a avut o serie foarte bună în campionat. După pauza de la începutul lui septembrie, Pandurii a revenit la jocurile oficiale cu partida din Cupa Ligii cu Dinamo, meci pierdut de gorjeni, însă în campionat au urmat patru meciuri din care s-au obținut 10 puncte, cu victorii contra celor de la Astra, ASA Târgu Mureș și Viitorul și o remiză în Bănie. Edi Iordănescu nu are certitudinea că și după această pauză va urma o perioadă la fel de bună în campionat, dar este convins că pregătirea din această perioadă era necesară și a fost făcută ca la carte: „Sunt mulți factori care influențează exprimarea echipei. De la mediul înconjurător la tot. Nu e o garanție că parcurgând bine o asemenea perioadă vei avea doar victorii pe linie. E un lucru care era necesar și l-am făcut așa cum trebuie”, a mai declarat Edi Iordănescu.
În acest moment, Pandurii are o serie pozitivă de șapte partide consecutive în Liga 1 fără înfrângere, serie pe care Edi Iordănescu o dorește cât mai mult timp prelungită.

Respect pentru Timișoara
Revenirea la jocurile oficiale va fi făcută contra unei echipe din partea a doua a clasamentului, contra celor de la Poli Timișoara, o echipă care după un debut mai greu de campionat, sub comanda noului antrenor a reechilibrat situația și se află pe locul 9 în clasament, și ea cu o serie de cinci meciuri fără eșec. Edi Iordănescu spune că partida cu Poli Timișoara nu trebuie privită ca un simplu joc de încălzire pentru celelalte meciuri pe care Pandurii le are de disputat, cu Steaua în campionat și cu Dinamo în Cupa României: „Toate jocurile sunt grele, nu mai e nici un joc de încălzire. Timișoara este echipă cu calitate, are o perioadă foarte bună, datele problemei sunt cu totul altele față de meciul tur, au schimbat antrenorul. Dan Alexa are meritul că a promovat echipa în Liga 1, a fost schimbat și adus un antrenor cu experiență care a dat o doză mai mare de echilibru. Este eficientă, adună puncte, dar ne așteaptă un meci dificil. Sper să ne impunem, iar apoi știu că urmează Steaua și Dinamo, dar aceste meciuri le pregătim după meciul cu Timișoara”, a mai spus Edi Iordănescu.

Amical cu Minerul Motru
În lipsa unui meci amical la finalul perioadei petrecute la Brașov, oficialii Pandurilor au dorit ca înaintea jocului cu Poli să se joace o partidă de verificare, iar adversarul va fi Minerul Motru. Jocul cu echipa gorjeană de liga a 3-a se va disputa, astăzi, pe terenul de la Târgu-Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here