Pandurii s-au întors şi sunt decişi să rămână în prima ligă

598

Gorjenii au revenit în ţară după stagiul de pregătire din Turcia şi vor cu orice preţ să evite retrogradarea. Pandurii au jucat 7 meciuri în Antalya, tocmai pentru ca antrenorul Flavius Stoican să-şi facă o idee despre potenţialul lotului pe care îl conduce. Deşi campionatul este programat să înceapă vineri, la Tg-Jiu încă sunt aşteptate mişcări de trupe. Mai mulţi fotbalişti ar putea veni împrumut la echipa noastră, unele nume fiind propuse chiar de Steaua şi Dinamo. De altfel, perioada de transferuri se încheie pentru echipele româneşti pe 20 februarie. “Suntem aici ca să scăpăm de la retrogradare, chiar dacă oamenii din fotbal consideră că echipa noastră e prima retrogradată. Noi încercăm să facem lucruri mărețe”, a declarat antrenorul Pandurilor, Flavius Stoican, la sosirea în România. Tehnicianul gorjenilor are însă şi o îngrijorare: starea terenurilor din România. Vremea nu este prietenoasă în majoritatea regiunilor, iar jucătorii ar putea fi puşi în pericol de condiţiile meteo. Pandurii sunt deja păţiţi, echipa condusă atunci de Petre Grigoraş părăsind definitiv gazonul îngheţat de la ASA, după doar 45 de minute. “Știu că sunt riscuri mari de accidentări, știu că nu se va juca fotbal dacă terenurile sunt înghețate. Indiferent de teren, vom juca și vom încerca să scoatem maxim din fiecare meci”, a adăugat Stoican.
“Eu mi-aș fi dorit să se amâne, dar decizia asta nu depinde de mine. S-a văzut la Târgu Mureș când am jucat ultimul meci. Sper să se ia în considerare că ne riscăm sănătatea și chiar și viata pe un asemenea teren”, a spus şi căpitanul echipei, Răzvan Stanca. Pe de altă parte, portarul nostru a apreciat că lotul echipei este în plin proces de omogenizare, iar cantonamentul din Tucrcia a ajutat la stabilirea relaţiilor de joc. “Am stat două săptămâni și am avut timp să ne cunoaștem cât mai bine. Sper să începem cu dreptul prima etapă și ne vom da seama atunci unde ne aflăm”.

Poli Iaşi încă speră la play-off
Adversara Pandurilor de vineri este formaţia antrenată de Eugen Neagoe, CSM Poli Iaşi. Formaţia moldavă nu a renunţat la gândul că ar putea termina returul în primele 6, dar un eventual eşec la Severin le-ar pune capăt aspiraţiilor de play-off. “Mai avem câteva lucruri de pus la punct până la primul joc oficial, cu Pandurii. Chiar dacă nu mai e mult timp până atunci, sper să reglăm repede ceea ce ne interesează, să punem la punct. S-au integrat bine şi jucătorii care au venit în ultima perioadă. Sunt convins că şi jucătorii sunt conştienţi că putem realiza lucruri frumoase în partea a doua a campionatului. Ne gândim deja la meciul cu Pandurii Tg-Jiu. Atenţie, nu la calificarea în play-off, ci la primul joc. Le luăm pe rând. Bineînţeles, play-off-ul sună frumos, dar suntem conştienţi că va fi foarte greu”, a spus “Geană” pentru site-ul oficial al clubului.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here