Pandurii mizează pe fotbalişti “cu greutate”! Herea şi Medina au semnat pe doi ani

459

Echipa de fotbal Pandurii Tg-Jiu are o strategie similară cu cea din sezonul precedent. Gorjenii s-au mişcat greoi pe piaţa transferurilor, dar au reuşit să aducă fotbalişti cu ştate vechi în Liga I sau alte campionate similare. Dacă în septembie, anul trecut, “minerii” îl legitimau pe Săpunaru, la începutul lui 2016 trupa gorjeană încheia contracte cu Antal şi Ropotan. Strategia lui Narcis Răducan pare clară, acesta mizând în continuare pe jucători de mare experienţă, fie ei autohtoni sau de peste hotare. Singura problemă în acest moment este de ordin financiar, pentru că, fără îndoială, fotbaliştii de acest tip nu vin să joace pe “bani mărunţi” la Tg-Jiu.
Pandurii sunt foarte aproape să se despartă de anumiţi jucători, iar gorjenii au găsit deja soluţii pentru a-şi betona mijlocul terenului. Ovidiu Herea şi Armiche Ortega Medina au ajuns la înţelegeri cu clubul nostru. Ambii fotbalişti şi-au dat acordul pentru a evolua la Pandurii în următoarele două sezoane. Fostul jucător al echipei Skoda Xanthi, Herea a evoluat în România pentru FC Naţional şi Rapid Bucureşti şi a ajuns în Grecia după ce a trecut şi pe la elveţienii de la FC Sion.
Fotbalist de mare experienţă, Herea se poate lăuda cu 250 de meciuri în prima ligă şi Cupa României, având 50 de goluri marcate în competiţiile interne.
În vârstă de 31 de ani, acesta are şi două selecţii în naţionala României. Preşedintele Narcis Răducan a declarat după acest transfer că mijlocaşul îi va cuceri pe fanii gorjeni: “Herea este un jucător de mare calitate. Sunt extrem de bucuros că ni se va alătura şi sunt convins că va fi unul dintre favoriţii tribunei”.
Dacă Herea este cunoscut de microbiştii din România, Armiche Ortega Medina este descris de Răducan drept un fotbalist experimentat, adus pentru faza de atac: “Armiche e un jucător ofensiv cu şcoala spaniolă făcută la Valencia, dar are şi experienţa primelor ligi din Polonia şi Grecia. Îl aşteptăm cu nerăbdare la treabă!”
Mijlocaşul de 28 de ani a făcut junioratul la Levante şi a debutat în 2008 pentru Las Pamas. În perioada 2011 – 2013 Armiche a evoluat pentru Valencia B, fiind transferat în 2013 în Grecia, de către formaţia Levadiakos. În 2015, mijlocaşul spaniol a evoluat atât pentru MKS Crakovia(Polonia), cât şi pentru Barakaldo FC, club din liga aIII-a spaniolă. Acesta a ajuns deja în cantonamentul echipei de la Maribor şi se va pregăti sub comanda lui Petre Grigoraş.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here