Pandurii lui Grigoraș au făcut scor cu retrogradata Corona – Cod roșu de goluri!

532

Trupa lui Grigoraș n-a avut milă de lanterna roșie a clasamentului și a învins pentru prima dată la Târgu Jiu în 2014 în fața unei audiențe ce a reprezentat un record negativ pentru ultimii ani.

Cele mai slabe echipe din 2014 au oferit un spectacol antrenant însă a fost vorba doar de un meci fără o miză prea importantă, doar gorjenii fiind presați de posibilitatea de a pierde și locul 7 în cazul unui nou pas greșit acasă. Oaspeții nu s-au închis, au încercat și ei să pună în pericol poarta lui Stanca și au contribuit la fluența jocului. După două șuturi semnate de Coman și Buș și o replică a lui Nistor, Pandurii a deschis scorul după doar 10 minute de joc. Un un-doi între Anton și Shamsin în careul Coronei s-a încheiat cu o lovitură de cap a lui Anton, care a marcat pentru 1-0, golul cu care s-a evitat un record negativ cu doar două goluri marcate într-un retur la Târgu Jiu. Înainte de a se împlini 20 de minute de joc, Pandurii marcaseră deja tot atâtea goluri cât văzuseră târgujienii pe „Municipal” în acest an, dos Santos reluând cu capul, pe spate, o centrare din corner a lui Nistor. La 2-0 pentru Pandurii, Corona a fost mai periculoasă, brașovenii fiind în două rânduri aproape de gol. Buș a fost cel care i-a iertat pe gorjeni în două rânduri, în minutele 30 și 44, în ambele situații ratând din marginea careului mic.

Festival după pauză
Dacă în primele minute ale reprizei secunde jucătorii lui Grigoraș s-au întrecut în ratări, Shamsin fiind campion la acest capitol cu două situații incredibile ratate, fapt care l-a și costat pe libanez, fiind înlocuit de antrenor cu Buleică, ultima jumătate de oră a adus încă trei goluri în poarta lui Dănălache. Matulevicius a realizat o dublă cu care a atins cifra 9 în clasamentul golgheterilor, în vreme ce dos Santos a înscris dintr-o foarfecă spectaculoasă din mijlocul careului. Introduși în ultima parte a meciului, Distefano și Ciucur au fost și ei aproape de a-și trece numele pe lista marcatorilor, argentinianul țintind transversala lângă vinclu cu un șut de la peste 30 de metri, în vreme ce Ciucur a căutat colțul lung și a ratat de puțin vinclul porții lui Dănălache.
Finalul în care puținii spectatori au scandat numele lui Grigoraș a fost marcat negativ doar de regretul de a fi în afara locurilor de cupe europene, chiar și în situația în care Dinamo pare a se confrunta cu mari probleme și poate rata licența pentru Europa.

Pandurii Târgu Jiu – Corona Brașov 5-0 (2-0)
Stadion „Municipal”, Târgu Jiu, spectatori: 500
A marcat: Anton (min. 10), dos Santos (min. 18 și 65), Matulevicius (min. 63 și 77)
Pandurii: Stanca – Pleașcă, Christou, Erico, Nicoară (min. 69 Ciucur) – Anton, Elton (min. 57 Distefano), Nistor – Shamsin (min. 64 Buleică), Matulevicius, dos Santos. Antrenor: Petre Grigoraș.
Corona: Dănălache – Homei, Forika, Istrofor, Mendizov – Leonte (min. 46 Neacșa), Miranda, Dîlbea, Manea (min. 56 Dedu) – Coman, Buș (min. 67 H. Popa). Antrenor: Daniel Bona.
Cartonaș galben: Nicoară (min. 49)
Arbitri: Marian Barbu – Florin Păunescu, Florin Badea. Adiționali: Horațiu Feșnic, Florin Dreve.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here